Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пол Крейг Робъртс - бивш министър на Рейгън: НАТО никога не може да бие Русия

/Поглед.инфо/ НАТО никога няма да се изравни с мощта на руската армия, тъй като алиансът изпълнява само пропагандистска функция, заяви бившият заместник-министър на финансите на Съединените щати Пол Крейг Робъртс пред Спутникнюз.

"НАТО никога няма да съответства на руската военна сила. НАТО служи главно като европейско одобрение на американската външна политика", каза Робъртс.

„То има пропагандна функция", добави общественикът.

Пол Крейг Робъртс посочи, че е важно да се разбере, че хегемонистката политика на Съединените щати "не оставя основа за съгласие".

"Това, което Вашингтон изисква, е предаването на руския суверенитет", категоричен бе той.

Отговорните, сдържани, неконфликтни отговори на Путин [руския президент Владимир] на заплахите и обидите на Вашингтон няма да са от полза нито за него, нито за Русия", каза Робъртс.

"Порочните факти са следните: Путин и Русия се възприемат от Вашингтон като пречки пред хегемонията на Съединените щати, а мощният и всеобхватен американски комплекс за война / сигурност изисква Русия като враг, за да оправдае своя бюджет и мощ. Това не оставя възможност за по-добри отношения", заяви още бившият политик.

Робъртс отбеляза, че бившият президент Доналд Тръмп разглежда НАТО като "реликва от Студената война, която е надживяла целта си".

"За европейските политици това означава загуба на американски пари и синекури", каза той.

"Те са доволни, че Байдън ще продължи да им плаща", смята анализаторът.

Робъртс обаче посочи, че има и други в Европа, които не виждат никаква стойност в това да бъдат част от конфликта на САЩ с Русия.

"Всичко е риск и никаква награда. Европа се нуждае от руска енергия и европейският бизнес желае да участва в икономическото развитие на Русия", каза той.

"Последиците от това са напрежението в Американската империя. Но докато европейците нямат реални разходи за присъединяване към Вашингтон срещу Русия, парите на Вашингтон ще държат Европа в американската линия", смята Робъртс.

Отношенията между НАТО и Русия се влошиха значително в светлината на украинския конфликт през 2014 г., като алиансът обвини Москва, че се меси във вътрешните работи на Украйна и засилва военното си присъствие в Източна Европа. Русия многократно изрази загриженост от засилената дейност на НАТО в региона и подчерта, че те представляват реална заплаха за нейната сигурност.

Превод: СМ

Източник/ци: Пол Крейг Робъртс - бивш министър на Рейгън: НАТО никога не може да бие Русия - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!