Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов се оплака от мораториума, чекмеджетата на цялата администрация били засегнато от него

Премиерът в оставка Бойко Борисов заяви, че наложеният мораториум върху решенията на изпълнителната власт пречи не само на Министерския съвет, но и на цялата администрация. По думите му мораториумът е наложен и приет от „малките и подопечни партии“ на президента Румен Радев. Той го определи като „абсолютно противоконституционен“, пише Дневник.

Изказването на Борисов дойде в дома му в Банкя, където за трети пореден ден събра част от актива на ГЕРБ, за да поговори с тях, като всичко това беше излъчвано на живо в профила му във „Фейсбук“. Днес компания му правиха неуспелият кандидат за премиер Даниел Митов, както и трима министър в оставка – Костадин Ангелов, Красимир Вълчев и Красен Кралев.

Министър-председателят коментира вчерашното изказване на Радев, в което той не уточни кога ще връчи мандата за съставяне на правителство на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“, но подчерта, че сегашният парламент е започнал много добре работата си по редица закони. Именно заради това президентът намекна, че може да го остави да поработи малко преди да връчи мандата.

„Радев казва да работим, а ние се надявахме да ни остържат. Каква му е играта? Той казва работете и носете отговорност, докато аз се мотая и тече задкулисието“, заяви Борисов.

Въпреки че вчера Радев посочи като виновни за шпионския скандал с руски дипломати изпълнителната власт, защото не е успяла да скрие класифицирана информация, днес премиерът в оставка отново попита на какво се дължи мълчанието по темата на държавния глава. Той беше подкрепен от Даниел Митов, който също разкритикува Радев, че не взима отношение по скандала.

По време на срещата при Борисов думата взе и здравният министър Костадин Ангелов. Той обясни, че в бюджета има буфер, който да поеме до края на годината необходимите разходи по коронакризата. Той е в размер на 600 милиона лева и е за цялата 2021 г. До момента от него за изразходвани 96 млн.

Източник/ци: Борисов се оплака от мораториума, цялата администрация била засегнато от него – Vihrogon.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!