Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Хората на Пеевски в МВР, начело с главсекът, треперят за бъдещето си

Хората на Делян Пеевски в МВР, начело с главния секретар Ивайло Иванов са силно притеснени за бъдещата си кариера в силовото ведомство. Това разказаха пред Фрог нюз ченгета на високо ниво.

По думите им, най-объркан от следизборната ситуация изглеждал Ивайло Иванов. Твърди се, че издигането му на най-високия професионален пост се дължала именно на бившия депутат от ДПС Пеевски. Доскоро в ръководството на ведомството имало двувластие. От едната страна бил Иванов, разбирай Пеевски, а от другата избраникът на Бойко Борисов в лицето на министъра Христо Терзийски. 

Ченгета разказват, че състоянието на системата било плачевно заради контрола, който се упражнявал от хората на Пеевски. „По медиите се коментира насилието по време на протестите. Но това не е нищо, в сравнение с това, на което редовите полицаи и оперативни работници са подложени. Не можеш едно движение да направиш, без това да се знае от наблюдателите, които Пеевски си е инсталирал на възлови места.  Служби като ГДБОП и ДАНС работят изцяло под тяхна опека. В икономическа полиция е същото - знае се срещу кого върви дадена разработка, кои лица ще се разпитват, как да се направи така, че да се смачкат опоненти на властта и т. н.“. 

В деня след изборите, ченгетата, считани от кръга Пеевски, се затворили по канцелариите си и избягвали срещи с колеги.  Болшинството, които негласно роптаели срещу модела на управление,  ликували. „Министерството сега е на „тих режим“, нищо не се планира и предприема, докато не стане ясно накъде ще задуха вятъра“, допълниха те.   

.
Ивайло Иванов

Източник/ци: Хората на Пеевски в МВР, начело с главсекът, треперят за бъдещето си

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!