Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Русия предупреди САЩ за "провокативните" действия на Киев в Донбас

Според Рябков се наблюдава все по-провокативна линия от страна на Киев и неговите западни покровители, начело със САЩ, в Източна Украйна, съобщава ТАСС. 

Представители на Руската федерация и САЩ обсъдиха ситуацията в югоизточната част на Украйна, заяви заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков, съобщава ТАСС. "Имахме контакти с администрацията на САЩ относно ситуацията в Донбас. Изчерпателно обяснихме на американската страна какво се случва", каза Рябков.

Според Рябков се наблюдава все по-провокативна линия от страна на Киев и неговите западни покровители, начело със САЩ, в Източна Украйна. "Вашингтон трябва да бъде загрижен за последиците от тази координирана политика. Не виждам причина да се връщам повече към тази тема", посочи руският заместник-министър.

В понеделник говорителят на Държавния департамент Нед Прайс заяви, че Вашингтон е готов да взаимодейства с Москва по отношение на ситуацията в Източна Украйна. В същото време, според него, САЩ считат за достовернисъобщенията за придвижване на руски войски по границата с Украйна, както и в Крим. Говорителят на външнополитическия отдел на САЩ призова Русия "да се въздържа от действия, които могат да доведат до ескалация на ситуацията".

Русия предупреди САЩ за 'провокативните' действия на Киев в Донбас
Снимка: ТАСС

Източник/ци: Русия предупреди САЩ за провокативните действия на Киев в Донбас | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!