Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цветанов – Човекът организирал изборите на ГЕРБ: ГЕРБ са готови на всичко, за да опорочат изборите

"ГЕРБ са готови на всичко, за да опорочат изборите. Те контролират целия държавен ресурс, има един министър- председател, който разпорежда всичко. Това нещо не е било досега".

Това повтори няколко пъти лидерът на „Републиканци за България“ и водач на листата на партията в 1-ви МИР Благоевград и в 4-ти Велико Търново Цветан Цветанов в предаването „Лице в лице“ по бТВ. 

Според него има тревожност по начина, по който ще се направят тези избори. „Всичко, което би могло да гарантира прозрачността на изборния процес, се саботира от днешното статукво. Едно видеонаблюдение, което няма лошо да се броят изборните резултати, да бъде заснето“, каза още Цветанов.

Според него не е нормално ЦИК да заседава под постоянно видеонаблюдение и в един момент да го ограничиш в изборния ден - не да снимаш хората как гласуват, а начинът, по който ще се брои резултатът.

„Аз имам други притеснения за начина и подхода, по който се работи в много области със съответното сплашване“, коментира Цветанов. 

Той разкри, че в последните няколко дни в област Силистра е бил предупреден - представители на "Републиканци за България" да не остават да преспиват.

„Всичко е възможно като сценарий от днешните управляващи. Партия ГЕРБ за първи път ще проведе избори, защото досега ГЕРБ никога не е изкарвала мандата докрай и винаги е имало служебен кабинет, който провежда изборите. Те са били винаги предсрочно прекратени мандатите. ГЕРБ в момента ще вложи абсолютно всичко възможно, за да може да неутрализира активността на българските граждани, които искат да променят ситуацията“, изтъкна Цветан Цветанов.

Той заяви, че ГЕРБ контролира целия държавен ресурс. "Всички институции са пряко подчинени на министър-председателя. Тук няма министерства, тук няма министри, а министър-председател, който разпределя абсолютно всичко", коментира още Цветанов.

По думите му точно за този локдаун, заслуга имат грешните решения преди 20 дни.

Цветан Цветанов разкритикува и липсата на Консултативен съвет за национална сигурност, който трябва да бъде свикан от президента, в рамките на година-две в условията на пандемия и изтъкна, че междуличностната противопоставеност влияе на всички институции.

Не искам в новия си политически проект, да допусна грешки и слабости, които е имало в предишния, добави Цветанов.

„Един Горан Благоев, една Джема Грозданова са хора, които са доказали своето постоянство. Ние вече сме направили много силна връзка с българската общност в чужбина. Заместник-председателят Павел Вълнев е един успял, млад човек“, каза още Цветанов.

На въпрос дали му липсва властта, Цветан Цветанов отговори, че не му липсва. „Дори се отказах от позиции, които никой политик не би го направил. Когато напуснах политиката, имаше възможност да остана, но аз не го направих. По принцип винаги човек трябва да изповядва ясни, принципни позиции и да отстоява това, за което винаги е говорил. В момента с правенето и участието ни в този проект, искам да не допусна грешки и слабости, които е имало в предишния проект. Партията не трябва да бъде лидерска", изтъкна още Цветанов.

Той обяви, че прекалено дълго време е трупал несправедливо негативи. "В чисто човешки план, винаги съм бил достъпен за всички хора. Помагал съм на тези, които имат някаква необходимост. За това част от тези хора са части от проекта, но така също подкрепят всичко това като възможност за секторни политики. По-важно е, когато искаш да направиш нещо, да го направиш с експерти. Да няма това лидерство, което има към настоящия момент в стария политически проект. Разделението на властите всъщност последния мандат се преподчини на един човек“, коментира още Цветанов.

Източник/ци: Цветанов: ГЕРБ са готови на всичко, за да опорочат изборите

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!