Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Байдън протяга ръка към Русия и Китай: Кани ги да се подчинят на американската програма по промяна на климата

Американският лидер Джо Байдън заяви, че все още не е разговарял с руския президент Владимир Путин и китайския президент Си Цзинпин, но планира да ги покани на срещата на върха по въпросите на климата, съобщи агенция Bloomberg. 

"Все още не, но те знаят, че са поканени". "Но още не съм говорил с никой от тях", добави Байдън, отговаряйки на въпрос дали е поканил лидерите на Руската федерация и Китай на срещата.

От Белия дом уточниха, че 40 световни лидери, включително Путин и Си Дзинпин, са поканени на срещата на върха по въпросите на климата.

"Президентът Байдън е поканил 40 световни лидери на Срещата на върха по климата, която той организира на 22 и 23 април. Виртуалната среща на върха на лидерите ще бъде излъчена на живо", се казва в изявлението на Белия дом. Той съдържа списък на поканените, в който са изброени, наред с други, имената на лидерите на Русия и Китай.

По-рано американските власти заявиха, че събитието ще бъде посветено на темата за обединяване на усилията за намаляване на вредните емисии в околната среда.

Според агенция Асошиейтед прес това ще са първите международни преговори за климата, организирани от администрацията на Байдън. САЩ възнамеряват да проведат международна среща на върха за борба с изменението на климата на 22-23 април. Американските власти обявиха, че събитието ще се фокусира върху темата за обединяване на усилията за намаляване на вредните емисии в околната среда. /БГНЕС, ТАСС

Източник/ци: Байдън протяга ръка към Русия и Китай: Ще поканя Путин и Си Цзинпин на срещата на върха за климата

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!