Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Росица, която смени Слави с Борисов: Идеите на ГЕРБ са няколко нива над другите

Водачката на ГЕРБ във Видин Росица Кирова разкри в предаването „Лице в лице“ по БТВ защо се е стигнало до раздялата й с партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“. Припомняме, че смяната стана, след като тя пи кафе с премиера Бойко Борисов.

„Решението да напусна партията на Слави не беше мое, а беше на него и на хората около него. Мисля, че на редколегията му, там може би всичко върви по сценарий“, каза тя.

Тук водещата Цветанка Ризова я попита: „Заради прословутото кафе с Бойко Борисов?“, а тя отговори: „Мисля, че сценарият не предвиждаше подобно нещо. Не мисля, че има други мотиви, но затова трябва да попитате самите тях. Винаги съм вярвала, че трябва да има мажоритарност, трябва да има някакви образовани хора в държавното управление. Такива хора смятах, че ще срещна в този проект. Това беше идеята – да съберем такива хора.

Никога обаче идеята не е била тези хора да нямат право на собствено мнение. Никога идеята не е била тези хора да зачеркнат миналото си, историята си и каузите, за които работят. Или пък да нямат право да се изразяват, да влизат в дебати, да коментират теми. Никога не е била идеята да съберем хора и след това да им спуснем отгоре какви ще са политиките. Никога идеята не е била тези хора да нямат идея какво ще се случи на следващия ден и да чакат от някого разпореждане. Това е причината аз да не съм била член на нито една партия до момента.

Не мога да се подчиня на подобно нещо. И когато се оказа, че това всъщност е основоположно в новия проект, нормално е пътищата ни да се разминат. Все пак животът ми не започва и не свършва със Слави Трифонов и „Има такъв народ“. Аз съм направила много повече неща предполагам и от това, което те ще направят, и до момента. Като гражданин, без да участвам в политическия живот, и то на политическата сцена“.

„Участието ми в коалиция ГЕРБ-СДС се случи благодарение на няколко неща. Вследствие на протестите, които направихме през 2018 г., и на ясно формулираните от нас искания, строителството на пътя Видин – Ботевград е факт. В програмата на ГЕРБ е залегнал и тунел под Петрохан. За 3,5 години има над 100 загинали на пътя Видин-Ботевград. Пътят ще даде възможност и икономически да се развие Северозапада. Борисов е абсолютно наясно както с особеностите на всичко, случващо се в региона, и със ситуацията с изграждането на Е-79, приел я е като своя кауза да се изгради. Това бе и причината да пием кафето. На тема, свързана с моя град. Бих го провела отново независимо от последствията. Стига да стигна резултатите, които ги има днес“, обясни още тя.

„Ако има любов към ГЕРБ, онези, които добре ме познават и знаят какво се е случило в живота ми през последните 12 години, ще бъдат силно притеснени. Защото не мога да кажа, че има определена любов . В случая обаче, за голямо мое съжаление, на политическата сцена идеите, които се предлагат от различните политически субекти, са няколко нива надолу от тези, които предлагат ГЕРБ. Практически, за съжаление, може да не ми харесва, но това е факт.

А новия политически проект, на който аз бяха дала надеждите си, не предлага нищо. Това да правиш копи-пейст и да сглобяваш програми в час по трудово, според мен, е доста притеснително, особено когато е ясно, че някой ще влезе в управлението на държавата“, заяви Кирова.

Тя призна, че участва в обществено-политическия живот на Видин и региона от 2006 г. като член на гражданска квота първо в листите на НДСВ, а след това и на ГЕРБ, но винаги ги е критикувала, тъй като желанието й е било регионът да се развива.

Източник/ци: Росица, която смени Слави с Борисов: Идеите на ГЕРБ са няколко нива над другите – О Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!