Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шпионската сага, димката на Каракачанов и питанките на разузнавачи!?

.

Шумотевицата около шпионската група опуши цялата предизборна обстановка. А военният министър Каракачанов пусна най-гоялмата димка с твърдението, че шпионите разузнавали модернизацията на армията. Тъжно е да се наблюдава един пишман патриот и пишман военен министър.
На твърденията му със сигурност се усмихват под мустак и партньорите ни в НАТО, макар че получихме потупване по рамото от САЩ, Англия и други държави от пакта. И които няма как да нямат пръст в това разследване.

Да, може да има шпионска група. Съдът трябва да каже. Но на хората от разузнавателните среди е ясно, че те не са шпионирали модернизацията на българската армия. Пука им на пилотките и петолъчките на руснаците за непроизведените и неполучените още Ф-16, МТЛБ-тата и корабите втора употреба. (Във ВВС на Гърция служат над 25 000 души, а бойната им авиация наброява 500 различни самолети, включително най-модерни модели.) Но Кремъл се дразни ужасно, когато стане дума за присъствие на НАТО и война в Черно море и за ракети, които стигат от българския бряг до полуостров Крим.

Руснаците ги интересуват САЩ и НАТО в България и на Балканите. Какви задачи изпълнява Военноморският център за логистика във Варна и този за управление на кризи в София. Ето това би било истинска задача за едни шпиони. Модернизацията на бг-армията е почти кокошкарска работа. Не всички българи ручат доматите с колците!

Остават и много въпроси, които Фрог задава заедно с действащи и бивши разузнавачи към главния прокурор и службите:

- Двамата шпиони са снимани в колата от близък план. Толкова ли са недодялани аматьори , че не са видяли, кой ги снима и че снимат от метър-два?

- Има ли улики срещу шпионина от парламента и този от Военното разузнаване, че са предавали нещо? Има ли улики, че жената е предавала нещо в руското посолство?

- Жената на шефа на групата влизала в руското посолство. Та нима разузнавачите и офицерите не знаят, че всяко влизане в чуждо посолство в София, било то руско или сръбско, или турско, означава осветяване на лицето?

- Разследващите са знаели за шпионите още през януари, но го обявяват чак през март. Не мирише ли това на предизборно мероприятие?

- Участието на изпълняващия длъжността шеф на Военното разузнаване, с принос в разкриването на групата, не е ли опит да се реваншира за излезлите в медии негови голи снимки по телефона?

- Гласът на показаните кадри не е на Иван Илиев- Шопа. На кого е?

- Докога ще се спряга при всеки скандал името на покойния полк. Яни Янев, също обвинен в шпиониране за Русия, след като бе оправдан по всички обвинения от ВКС? Да не стане и с този случай така? Да не се намерят доказателства за предаване на секретна информация?

- Има ли разкрит един агент на други чужди разузнавания освен на руското?

- Как така се откриха бг руските шпионите, а още не се знае коя е дамата снимала в спалнята на Борисов и откъде са банкнотите в евро?

Ще чакаме отговорите на тези въпроси и докъде ще стигне шпионската сага. Навярно ще продължи до изборите. А може би голямата цел са президентските избори?

Националната сигурност е светая светих за всеки българин и родолюбец. Но е кощунство да се се превръща в предизборно шоу!

Калин Джумайски

Източник/ци: Шпионската сага, димката на Каракачанов и питанките на разузнавачи!?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!