Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов за разкритите шпиони: Те са си направо предатели, само за да се харесат на някого!

Борисов: Руските дипломати да спрат да шпионстват в България

Вече сме 100% енергийно независими. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който е на инспекция във Ветрино. Заедно с него е енергийният министър Теменужка Петкова.

Борисов коментира обезпечеността с газ на България и нахока тези, които говорят каквото и да е само за да се харесат на някого.

"Това е за тези, които обичат да говорят за газификацията, за транзитен газ, само да им покажем последния грандиозен строеж. Това са тези т.н. газови магистрали на газовия хъб "Балкан", посочи Борисов.

"Десетилетия след това българите да получават транзитни такси от всеки, който иска газ в региона. Десетилетия наред газовият хъб "Балкан" ще е фактор. Защото като случат хората дебатите могат да останат с други впечатления", посочи премиерът.

"Даваме възможност на всички, но транзитните такси остават само за българите, 70 години, но като прибавим сега Чирен, ще сме 100% енергийно независими, никой да не може да ни спира кранчето", заяви Борисов.

"България става незаобиколим фактор благодарение на нашата дипломация и политическа воля, защото иначе тя щеше да бъде оставена от тези псевдо, те са си направо предатели, само за да се харесат на някого", изригна Борисов.

"Успяхме да завършим мащабния проект „Балкански поток“. България ще бъде незаобиколим фактор на европейската газова карта за десетилетия напред и ще получаваме транзитни такси. Компресорната станция „Нова Провадия“ е поредният грандиозен обект, който изграждаме в момента. Със строителството на „Балкански поток“, интерконектора с Гърция, с разширението на газовото хранилище в Чирен - ние вече сме 100% енергийно независими. Докато другите само приказваха и нищо не направиха, ние свършихме много работа – постигахме пълна диверсификация на газовите доставки", отбеляза премиерът.

"Благодарим за това, което сте направили", обърна се той към домакините и допълни: "Сега като си направим и АЕЦ "Козлодуй" 7 и 8 реактор, ще можем да сме лидери, както успяхме да се запазим като фактори в газоразпределението, ще бъдем и сме такива, каквито сме в момента". Той благодари на всички, които и в зима, и в пандемия, са строили тази газоразпределителна система, която въпреки тежките условия, е завършена три месеца предсрочно.

В края на 2020 г. беше въведена в експлоатация първата от двете компресорни станции по трасето на Балкански поток – КС „Расово“, която е оборудвана с 3 броя компресорни агрегата с инсталирана мощност 12 MW, също производство на американската компания Solar Turbines.

Премиерът Борисов продължава с неделните инспекции. Със зам.-министър Николай Нанков той разгледа новия участък от магистрала "Хемус" край Търговище.

"Чакаме само да се оправи времето и да се сложи последния слой асфалт", заяви той, а Нанков отбеляза, че на терена са намерени ценни археологически находки, над 140 антични обекта. Нанков поясни, че има 7 големи виадукта, най-високият е 22 метра.

"Днес видяхме нашите постижения - в газопреносната система, в електросистемата, в магистралната структура. И това е по време на нашето управление. Другите да се упражняват в каквото си искат", заяви Бойко Борисов.

May be an image of 2 people, people standing and text
(2) Колажи и карикатури - Posts | Facebook

Източник/ци: Борисов за разкритите шпиони: Те са си направо предатели, само за да се харесат на някого!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!