Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Доц. Мангъров бесен: До дни затварят цялата страна! Колко още ще търпим лъжите им?!

Атанас Мангъров

Доц. Атанас Мангъров този път се ядоса сериозно, Сн: plovdiv24.bg

Доц. Атанас Мангъров заяви, че това вече граничи с неадекватност!

Лъжи, игра с нервите и търпението на хората и тотална неадекватност – така доц. Атанас Мангъров описва поведението на премиера Бойко Борисов и членовете на Националния оперативен щаб.

Които се канят отново да затворят цялата страна – след има-няма седмица глътка въздух за българите и ресторантьорския бизнес. Фактът, че британският щам на Covid-19 се разпространява с голяма скорост у нас, е причината за скорошното въвеждане на новите и много по-строги мерки.

Според доц. Мангъров обаче това е жестока глупост, която ще докара едни до фалит, други до депресия и като цяло ще подлуди народа.

„Ако по някакъв начин аз бъда избран за министър на здравеопазването, тези мерки ще изчезнат напълно. Още на втория ден. И не, защото не ми пука за здравето на хората, а точно обратното“, заяви гневно Атанас Мангъров.

Той е убеден, че затварянето на болниците и забраната за планови операции е една от най-сериозните и престъпни грешки, от които много хора ще пострадат необратимо.

„Хората бързат към болниците не, защото са за там, а защото няма кой да ги лекува по домовете им. Джипитата са вдигнали ръце и си веят байрака, а изплашените пациенти търчат към болниците като единствено спасение и надежда“, обяснява Мангъров, пише plovdiv24.bg.

По думите му, британският щам нито е по-тежък от предходния, нито по-смъртоносен. А фактът, че е по-бързо заразяем само ще допринесе за по-скорошното му отминаване, след като бъде прекаран от определен процент хора.

„Няма как да заключим всички хора по домовете им и да ги държим там като в каторга. Така че – със или без марки, вирусът ще стигне пика си и ще започне да отшумява. Но погубените бизнеси и безработицата на народа, няма кой да възстанови“, казва Атанас Мангъров.

Източник/ци: Доц. Мангъров бесен: До дни затварят цялата страна! Колко още ще търпим лъжите им?! – Портал 21

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!