Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Италия смята да произвежда "Спутник V" и без одобрението на EАЛ

Италия смята да произвежда 'Спутник V' и без одобрението на EАЛ

Руската коронавирусна ваксина "Спутник V" ще се произвежда в Италия, дори ако Европейската агенция по лекарствата (EАЛ) не одобри употребата на лекарството в ЕС. Както отбеляза председателят на Италианско-руската търговска камара Винченцо Трани, производственият процес няма отношение към продажбите на дребно на ваксини, съобщава ТАСС. 

Руската коронавирусна ваксина "Спутник V" ще се произвежда в Италия, дори ако Европейската агенция по лекарствата (EАЛ) не одобри употребата на лекарството в ЕС. Това заяви председателят на Италианско-руската търговска камара Винченцо Трани в интервю за кореспондент на ТАСС, отговаряйки на въпроса дали е възможно да се произвежда лекарството без сертифициране от EАЛ. "Да, разбира се. Важно е да се разбере, че самият производствен процес няма отношение към продажбите на ваксини на дребно, това са два различни процеса. Мисля, че дори и да няма разрешение [в ЕС], съществуват много други страни, където тази ваксина е много необходима", каза Трани.

По-рано Руският фонд за преки инвестиции обяви сътрудничеството си с швейцарско-италианската компания Adienne Pharma & Biotech за производството на ваксината "Спутник V" в Италия. На 8 март Италианско-руската търговска камара обяви подписването на съответното споразумение.

Във вторник в. "Република" съобщи, че "Спутник V" ще се произвежда от юли в завода на Adienne Pharma & Biotech в Капонаго, област Ломбардия, добавя ТАСС.

Източник/ци: Италия смята да произвежда Спутник V и без одобрението на EАЛ | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!