Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин: Шефът на Пфайзер бяга от собствената си ваксина! Какво ви говори това?!

Bлaдимиp Πyтин e yбeдeн, чe pycĸaтa вaĸcинa cpeщy Соvіd-19 e дoĸaзaнo пo-бeзoпacнa oт зaпaднитe!

B ĸaтeгopичнoтo пpeдимcтвo нa pycĸaтa вaĸcинa cpeщy Соvіd-19 e yбeдeн пpeзидeнтът нa Pycия Bлaдимиp Πyтин. Koйтo зacтaвa c имeтo и peпyтaциятa cи зaд Cпyтниĸ V.

Както вече бе доказано при редица изпитания, последната не дава дори временни странични ефекти при прилагането й. За разлика от западните ваксини, които причиниха редица леки и по-тежки странични ефекти, тежки усложнения и дори смъртни случаи.

Отдавна вече стана ясно, че освен безопасна, ваксината срещу Covid-19 Спутник V е за предпочитане и спрямо начина си на съхранение. Тя е създадена така, че може лесно да се съхранява в обикновени хладилници и не изисква пазенето й в специални фризери като Пфайзер, Модерна и Астра Зенека, пише svobodnaevropa.bg.

„Това е особено важно при безопасността в транспортирането й. При западните ваксини това е огромен проблем. На всеки човек трябва да е ясно, че ваксината става не само негодна, но и опасна за здравето и живота ако е престояла извън фризерите дори няколко часа“, припомня руския президент.

В защита на думите и правотата си, Путин е посочил за пример не друг, а самият шеф на Пфайзер – Алберт Бурла. Изпълнителният директор на компанията, който отложи пътуването си до Израел, защото… не се е ваксинирал, предава и bultimes.bg.

Бурла не е поел втората доза от собствената си ваксина, въпреки че времето за поставянето й е дошло. А оправданието му е, че „не иска да отнема нечие друго право и ред“.

Само по себе си това звучи абсурдно, при все, че Бурла е на 59 години и очевидно не иска да рискува докато не бъде направено поне още едно изпитание на ваксината Пфайзер.

За разлика от него, не само Путин, но и президентите на Унгария, Сърбия, Аржентина и ОАЕ проявиха здрав разум и мисъл за народа си, залагайки категорично на Спутник V. А в България кога?!…

Източник/ци: Путин: Шефът на Пфайзер бяга от собствената си ваксина! Какво ви говори това?! – Портал 21

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!