Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Осъдиха Саркози на 3 г. затвор за корупция – Бойковите номера с Мата Хари не минаха

May be an image of money

Президентът на Франция в периода 2007 - 2012 г. Никола Саркози стана вторият държавен глава на Петата република, осъден за корупция.

Френски съд призна Саркози за виновен за опит да подкупи съдия и за търговия с влияние. Присъдата ще може да се обжалва, а ако бъде потвърдена - да се излежи под домашен арест. Саркози, който е на 66 години, ще трябва да прекара година в затвора, а две години са условни. 

Френското правосъдие смята, че той е опитал да подкупи магистрат, като му предложил престижна работа в Монако в замяна на информация за разследване срещу политическата му партия. Става дума за известната "Афера Бетанкур" - разследване дали Саркози е приел средства от наследницата на "Л'Ореал" Лилиан Бетанкур за кандидатпрезидентската си кампания през 2007 г. 

Бившият държавен глава отричаше процеса като "лов на вещици". Преди него присъда за корупция е получавал Жак Ширак. 

Делото започна през октомври миналата година с доказателства, набавени с подслушване на телефонен разговор. Адвокатът на Саркози Тиери Ерзог, с когото е разговорът, получава същата присъда.

Петър Бояджиев: Осъдиха Саркози, във Франция номерата с Мата Хари не важат

Осъдиха Саркози. Ами как да не го осъдят. Откриха голяма сума пари с неизвестен произход в банков сейф, до който е имал достъп генералният секретар на Президентството.

И тук онези номера с Мата Хари не важат.

Щом има там пари, някой ги е сложил. Магистартите или откриват кой е той или са ненужни. Откъде ги има?

Магистратите или намират отговор на този въпрос или са ненужни. И тъй отговорите се намериха и присъдата беше произнесена.

А в България, какво. Пари имало ама някой ги е сложил. Ама кой е той измамникът знаел, но магистратите не са го открили. И сондажите давали на ГЕРБ 20 и кусур процената подкрепа за чекмеджето на измамника. 

Значи в България има 20 и кусур процента мошеници или наивници. По друг начин не могат да бъдат квалифицирани тези 20 и кусур процента.

Петър Бояджиев, Facebook

Източник/ци: Осъдиха Саркози на 3 г. затвор за корупция

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!