Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сорос съкращава 40% от служителите на „Отворено общество“


Джорд Сорос, снимка: "Отворено общество"

Фондация „Отворено общество“, ръководена от милиардера Джордж Сорос, съкращава голяма част от персонала си като част от реорганизация.

Процесът включва „значително намаляване на броя на служителите с не по-малко от 40% в световен мащаб“, заяви говорител на „Отворено общество“. В благотворителната организация работят над 500 души към края на 2021 г., според Bloomberg.

В петък бордът на директорите на организацията публикува изявление, в което обяви „значителни промени“ в оперативния модел, „предназначен да увеличи максимално въздействието на „Отворено общество“ в подпомагането на противодействието на силите, които в момента заплашват отворените и свободни общества“.

92-годишният Сорос е в процес на предаване на контрола над своята финансова империя на стойност 25 милиарда долара на 37-годишния си син Александър. Сорос-младши заяви пред Wall Street Journal миналия месец, че възгледите му са подобни на тези на баща му и че той е „по-политически“.

Сорос, който натрупа богатството си във финансите и управлението на хедж фондове, защитава различни либерални и прогресивни каузи у дома и в чужбина, което често предизвиква критики от консерваторите.

Страни като Русия и Унгария обвиниха Сорос в намеса във вътрешните им работи и забраниха на НПО-та, свързани с милиардера, да работят на тяхна територия.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Сорос съкращава 40% от служителите на „Отворено общество“

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!