Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Васил Терзиев изкарал първия си милион под шапката на оръжеен холдинг, обдлужвал ДС

Фирмата на кандидат-кмета Терзиев стартира като част от оръжеен холдинг под егидата на бившето Първо главно управление на Държавна сигурност. Дотук с мита за чистия първи милион и посланията с пудра захар на дядовците с червените куфарчета „Успявай сам“.

„Успявай сам! Докато върнем Кирчо Петков и татко му от Канада“,
написал дядото на Васил Терзиев върху едно червено куфарче, което му подарил за рождения ден. Така иронизира напудрените лъжи за младостта на Васил Терзиев и наследството от дядовците му журналистът Николай Бареков. Днес внукът предложи да лустрираме починалите му дядовци, а в замяна да му поверим да харчи 2 милиарда годишно, колкото е бюджета на София.

Журналистът Стоян Иванов коментира:

Как е основана „Телерик“? Миличките иноватори нямали общо 50 лв., за да регистрират собствена компания. Нямало и как да наемат собствен офис. И затова започват като… част от холдинга Кимкооп Трейдинг. Занимаващ се с търговия с оръжия и компоненти по света… и със съответните връзки, вкл. що се отнася до софтуерни продукти. И не, ама не! Да не вземете сега да си помислите, че създателите на този холдинг имат нещо общо с ДС и висшата номенклатура на БКП, че неслучайно са влезли в бизнеса на „Оптикоелектрон“. Който е, цитирам: „проектирането, производството и търговията на оптомеханични, оптоелектронни и лазерни прибори за нуждите на отбраната“, край на цитата. То и да имат, защото имат, Васил Терзийски хич и въобще не е знаел, защото не ги е питал. Както не е питал дядо си за дейността му. Нито брата на дядо си. Нито чичо си. Нито баща си.
Да, и него не е питал: Татко, а ти като какъв беше в САЩ, където по едно време взе и мен, та там научихме как хазяинът ти, преуспял американски адвокат, кара децата си да работят, докато са студенти? Щото, ако го беше питал, можеше и да получи верния отговор: Ами аз, скъпи сине, бях основният резидент на ДС там, легендиран като служител в българското посолство, и бях на пряко подчинение на резидента на КГБ.

Адски нелюбопитно момче ще излезе туй нащо нещо Васил, да знаете!

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Васил Терзиев изкарал първия си милион под шапката на оръжеен холдинг, обдлужвал ДС - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!