Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай панически изтрива изследвания за произхода на COVID-19

Китай панически изтрива изследвания за произхода на COVID-19, със „стриктно и сериозно“ контролиране на документи, изследващи източника на епидемията. Както Zero Hedge посочва, това поведение поставя под съмнение надеждността на цялата информация, която излиза от Китай за вируса.

The Guardian съобщава, че масовите изтривания на онлайн изследвания, свързани с произхода на COVID-19, предполагат, че усилията на Китай да контролира ситуацията бързо ескалират:

„Китай атакува публикации на академични изследвания за произхода на новия коронавирус, което вероятно е част от по-голям опит за контрол на ситуацията около пандемията“.

Изследванията за произхода на COVID-19 бяха публикувани на проверени университетски уебсайтове, преди да бъдат премахнати. Сега изследванията на COVID-19 са класифицирани като чувствителни и подлежат на проверки от страна на правителствени служители, според университета Фудан и Китайския университет за геонауки (Ухан). Сега академични документи, занимаващи се с COVID-19, се изисква да бъдат подложени на допълнителна проверка от министерствата на Китайската комунистическа партия (ККП). 

Както туитва шефът на бюрото на Guardian в Пекин Лили Куо:
"Там, откъдето произхожда коронавирусът, става все по-политическо ..."

Китайският критик, Кайл Бас, туитва:

"Секретарят Си е в затруднение в Китай. Според моите източници в партийния елит искат той да си отиде. Елитът в Гуандун (семейството на чичо Денг) започва да разклаща клетките за промяна срещу предполагаемия "император за цял живот". #XiJinping # Китай #ChinaLiedAndPeopleDied "

The Epoch Times отбеляза, че ККП активно осъществява дезинформационна кампания от началото на епидемията. В резултат на това много държави работят с невярна информация, докато се опитват да се борят с пандемията в рамките на своите граници.

Проф. Стийв Цанг, директор на Китайския институт SOAS в Лондон, каза: „По отношение на приоритета, контролът на ситуацията е по-важен от общественото здраве или от икономическите проблеми“.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!