Китай: Лъжи, смърт и свалянето на Америка при COVID-19

Китай сърфира на втората си вълна от COVID-19, след като Китайската комунистическа партия (ККП) заяви, че е "победила" вируса.

На 30 март медиите на ККП триумфално обявиха, “Проблемите с COVID-19 сигнализират за края на "Американския век"("COVID-19 Blunders Signal End of "American Century").

ККП иска да измести Америка настрана и да завземе глобалното лидерство, и успя да накара Тедрос Аханом Гебрейесус, генерален директор на Световната здравна организация (СЗО), да каже, че отговорът на Китай на коронавируса показва "превъзходството на китайската система и този опит е достоен за подражание от други страни". Изглежда някой е забравил, че политиката на ККП бе, което превърна едно локално огнище в глобална криза.

Окуражен от подкрепата на СЗО, Пекин се зае да направи голямо шоу за „даряване“ на дефектна медицинска апаратура и диагностични комплекти за Европа. За съжаление тези опити за героизъм изглеждат евтини на фона на лъжите и смъртните случаи.

ККП спря да съобщава за нови инфекции на 19 март. Макар ежедневно да има информация за десетки нови случаи, режимът настоява, че всички тези случаи са "внесени". Въпреки ниския си брой регистрирани смъртни случаи и инфекции, много райони в Китай отново са блокирани, след като наскоро бяха отворени.

На 27 март Пекин отново затвори всички театри в цялата страна. В Шанхай отново бяха затворени над 25 известни туристически атракции, като Шанхай Дисниленд, Мадам Тюсо, Шанхайския океански акварием и наблюдателните площадки на Шанхайската кула, най-високата сграда в Китай.

Провинциите около Хубей, центърът на епидемията, забраняват на хора от Хубей да влизат на техните територии.

Трудно е да се каже дали има нова вълна от COVID-19 или първата вълна продължава, тъй като данните на ККП са ненадеждни. Вирусът обаче отново опустошава Китай и хората се заразяват повторно.

ККП създаде глобална здравна и икономическа криза. Китайското повредено медицинско оборудване, разпратено по цял свят, заедно с новите инфекции, излагат на показ истината: комунизмът е некомпетентен, ако не и директно зло.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!