Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай: Италия трябва да плати за „дарените“ COVID-19 тестове

zerohedge.com

Zero Hedge съобщава, че Китай е разпространил близо 4 милиарда маски по света, докато разширява производството на лични предпазни средства (ЛПС /PPE). Този ход е опит на Китайската комунистическа партия (ККП) да се яви като глобален лидер, фокусиран върху хуманитарната помощ на фона на пандемията COVID-19.

ККП каза на света, че ще даде на Италия тонове ЛПС, за да забави епидемията от вируса. Сега репортажи разкриват, че ККП таксува Италия за ЛПС, вместо да ги дарява. Освен това се оказва, че изпратените от ККП помощни средства са същите, които Италия е дарила на Китай по-рано тази година.

"Преди вируса да удари Европа, Италия изпрати тонове ЛПС на Китай, за да помогне на Китай да защити собственото си население. След това Китай изпрати италиански ЛПС обратно в Италия - част от тях, дори не всички ... и ги таксува за това ", каза висш служител на администрацията на Тръмп пред The ​​Spectator.

Много страни, получили медицинско оборудване от Китай, се оплакват, че качеството не отговаря на медицинските стандарти.

"За китайските лидери сега е толкова недобросъвестно да казват, че ние сме тези, които помагаме на италианците или ние сме тези, които помагаме на развиващия се свят, когато всъщност те са тези, които заразиха всички нас", каза висшият служител на администрацията.

"Разбира се, те трябва да помагат. Те имат специална отговорност да помогнат, защото те са тези, които започнаха разпространението на коронавируса и не дадоха необходимата информация на останалия свят, за да направят съответен план."

"Дезинформацията, която Китай изнесе, осакати реакцията на целия свят ... Работим на ниво с едната ръка вързана зад гърба ни."

Разкритията около Италия и дефектните доставки на медицинско оборудване до европейските страни сриват имиджа на ККП, която се опитва да се позиционира като новата хуманитарна суперсила в света.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!