Китайска биолаборатория свързана с COVID-19

Китайски учен експериментира с коронавирус от прилеп в биолаборатория от ниво 4 в Ухан, Китай. Вирусът е 96% генетично идентичен с COVID-19. Биолабораторията е точно на една улица от прословутия екзотичен мокър пазар на Ухан, епицентър на пандемията COVID-19.

През февруари изследователите Botao Xial и Lei Xiao публикуваха бързо свалена статия, озаглавена „Възможният произход на коронавируса 2019-nCoV“, в която се спекулира, че COVID-19 идва от биолабораторията в Ухан.

Тъкър Карлсън от Fox News предположи, че COVID-19 може да е произлязъл от лаборатория. И сега Washington Times излиза с репортаж, озаглавен „Китайски изследователи изолират смъртоносни коронавируси от прилепи близо до пазара на животни в Ухан“.

Няколко китайски държавни медии през последните месеци рекламираха изследванията на вируси и по-специално представиха ключов изследовател в Ухан, Tian Junhua, като лидер в работата с вируса от прилепи.

Коронавирусният щам, заразяващ стотици хиляди хора в световен мащаб, е мутирал от прилепи, за които се смята, че са заразили животни и хора на пазара за диви животни в Ухан. Точният произход на вируса обаче остава загадка. - Washington Times

"Това е едно от най-лошите прикрития в човешката история и сега светът е изправен пред глобална пандемия", заяви Тексаският представител на GOP Майкъл Т. Макфул, член на Комитета по външни работи на Камарата.

През декември бе публикувано видео, финансирано от комунистическата партия на Китай, на което се вижда, че Тиан събира проби от уловени прилепи и ги съхранява във флакони.

Възможно ли е учен случайно да се е заразил, а след това да е пазарувал месо на пазара няколко дни, през дългия асимптоматичен инкубационен период?

Прочетете пълния доклад (на англ.) тук.

Източник/ци: https://www.zerohedge.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!