Българи изпратиха поздравителна картичка в навечерието на Световния ден на Фалун Дафа

поздравителна картичка България Фалун Дафа

(ИЦФДБ)

Редакционна колегия ИЦФДБ

И тази година, над 100 българи, следващи традиционната практика за усъвършенстване на духа и тялото, Фалун Дафа, се обединиха в изпращането на поздравителна картичка по повод Световния ден на Фалун Дафа, 13 май.

Картичката, адресирана до световния информационен портал Минхуей, е израз на благодарност към г-н Ли Хонгджъ, основател на Фалун Дафа, за мъдростта и доброто здраве, придобити в резултат на следване на практиката.

Поздравът е също послучай рождения ден на г-н Ли Хонгджъ, който на 13 май тази година навършва 69 години.

На 13 май 1992 г., г-н Ли Хонгджъ изнася първата лекция на Фалун Дафа в родния си град Чанчун, столица на североизточната китайска провинция Дзилин.

Тази паметна лекция е последвана от още много подобни през следващите две години на преподаване на философията и петте медитативни упражнения на Фалун Дафа из цял Китай. Практиката придобива невиждана популярност и се превръща в най-значимия социален феномен в Китай през 20-и век, пише по-късно списание "Нюзуик".

Хора от всяка възраст, професия и социална прослойка, са привлечени от простите морални принципи: Истинност, Доброта, Търпение, и лесните за изпълняване упражнения с плавни, бавни движения.

Огромна част от китайците, опитали Фалун Дафа, докладват за избавяне от физически неразположения и болести, и подобряване на отношенията в семейството, на работното място и в обществото.

Нещо повече, Фалун Дафа е напълно безплатна, няма структура, йерархия, религиозен и политически характер. Затова не е учудващо, че само седем години след представянето ѝ пред обществеността, тя вече има между 70 и 100 милиона последователи. А основната ѝ философия, книгата "Джуан Фалун", става бестселър в Китай през 1996 г.

Новината за съществуването на практика, носеща положителен ефект върху здравето и морала, скоро стига отвъд пределите на Китай.

Днес, Фалун Дафа се практикува в над 100 държави, от над 100 милиона души. В България, практиката е позната от 2001 г.

Книгите ѝ, преведени на над 40 езика, включително български, могат да бъдат свалени безплатно от световната платформа falundafa.org и закупени от книжарници из цялата страна. На същия уебсайт има информация и за местата за изпълняване на упражненията по градове.

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: https://www.falun-bg.info/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!