Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ККП да се признае за международна престъпна организация, предлагат жертви

Пострадавшие от репрессий компартии Китая предлагают признать её международной преступной организацией

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео се срещна с представители на няколко групи в Държавния департамент, които са били жестоко преследвани от ККП. Снимката е предоставена от Шон Лин. The Epoch Times

Айлин Лай

Наскоро американският Държавен секретар Майк Помпео се срещна с представители на групи, жестоко преследвани от Китайската комунистическа партия (ККП). На срещата присъстваха и Робърт Дестро, Помощник държавен секретар по демокрацията, правата на човека и труда, и Майлс (Маочун) Ю, Главен съветник на Държавния секретар по планирането на отношенията с Китай.

Срещата бе инициирана от Комитета за реални опасности: Китай (CPDC), който създаде проект, наречен “Съюз на преследваните нации”, посветен на обединението на членове от различни групи и народности, които ККП репресира, с цел да се противопоставят заедно на преследването.

Разграничаване на китайската комунистическа партия от китайския народ

Сред участниците в срещата бяха представители на Тибет, Фалун Гонг, жители на Синцзян, Южна Монголия, граждани на Хонконг, лидерът на проекта “Съюз на преследваните нации”, изпълнителният секретар на CPDC. На срещата присъства и представител на Казахстан, държава, засегната от негативните последици на проекта на ККП, “Един път, един пояс”.

Всеки от участниците в срещата разказа на Помпео и неговия помощник за преследването на ККП срещу хора от различни региони, етнически и религиозни групи.

Роберт Дестро, помощник госсекретаря по вопросам демократии, прав человека и труда, 2019 год

Робърт Дестро, Помощник държавен секретар по демокрацията, правата на човека и труда, 2019. Andrew Caballero-Reynolds/AFP via Getty Images

След срещата Робърт Дестро и Майлс Ю разговаряха с представители на преследваните групи. Те обсъдиха текущи фундаментални промени в политиката на правителството на САЩ спрямо Китайската комунистическа партия, включително речи на Държавния секретар, в които Помпео разделя ККП от китайския народ. Всичко това са огромни исторически пробиви.

Франк Гафни, Заместник-председател на CPDC, заяви, че "преследването на нациите" се е разпространило от Китай в други региони главно чрез инициатива, наречена “Един път, един пояс”.

Фрэнк Гаффни, вице-председатель «Комитета по существующей угрозе: Китай» (CPDC)

Франк Гафни, Заместник-председател на Комитета по реалните опасности: Китай (CPDC). Li Chen/The Epoch Times

Джин Шиксун, координатор на проекта „Съюз на преследваните нации“, определи основната задача - да се покаже на света заплахата, породена от китайския комунистически режим, и да се обясни защо тя засяга всички.

Участниците в срещата представиха и своите политически препоръки пред Държавния съвет. Както беше обяснено от Франк Гафни, делегатите предложиха на Държавния секретар ККП да бъде призната за международна престъпна организация.

„Това трябваше да бъде направено много по-рано и сега правителството на САЩ трябва да се съгласи с това предложение“, каза Гафни.

Представители на групите благодариха на Държавния секретар Помпео за неговата подкрепа в тяхната кауза и правенето на публично достояние нарушаването на човешките права, репресиите над всички етнически групи и религиозна свобода от страна на ККП.

Китайские милиционеры идут мимо закрытого входа в Запретный город в Пекине

Китайски милиционери минават покрай затворения вход на Забранения град. Пекин, Китай, 26 януари 2020 г. Betsy Joles/Getty Images

Практикуващ Фалун Гонг благодари на Помпео

Д-р Шон Лин, бивш директор на лабораторията в Отдела за вирусни болести към Изследователския институт на армията „Уолтър Рийд“, благодари на Помпео, че продължава да се застъпва за практикуващите Фалун Гонг, които са жестоко преследвани от китайското комунистическо правителство.

„Днес имам възможността да изкажа своята благодарност директно на Държавния секретар Помпео“, каза Шон Лин в интервю. „Защото на 20 юли тази година той стана първият Държавен секретар на САЩ, който излезе с официално изявление и осъди 20-годишното преследване на Фалун Гонг. Освен това той повдигна въпроса за събирането на органи от живи хора, на което той обръща голямо внимание. Помощникът на Държавния секретар Дестро също се занимава с този въпрос и скоро може да имат поразителни новини.”

Доктор Шон Линь, бывший директор лаборатории отделения вирусных заболеваний Армейского научно-исследовательского института имени Уолтера Рида

Д-р Шон Лин, бивш директор на лабораторията в Отдела за вирусни болести към Изследователския институт на армията „Уолтър Рийд“. Yi Ping / The Epoch Times

Твърдата политика на Държавния департамент на САЩ към ККП

На 20 юли тази година Помпео публикува изявление, призоваващо правителството на КНР незабавно да прекрати жестокото преследване на привържениците на Фалун Гонг.

„21 години преследване на практикуващите Фалун Гонг са твърде дълго време и това трябва да приключи“, писа Държавният секретар.

На 26 октомври уебсайтът на посолството и консулствата на САЩ в Китай публикува Доклад за правата на човека за 2019 г. В този годишен доклад се споменава много пъти, че практикуващите Фалун Гонг и адвокатите, които ги защитават, са преследвани от Китайската комунистическа партия.

„Някои активисти и организации обвиниха [китайското] правителство в насилствено вземане на органи от затворници на съвестта, особено привърженици на Фалун Гонг“, се казва в доклада.

Практикующие Фалуньгун демонстрируют незаконную покупку человеческих органов во время акции протеста

Практикуващи Фалун Гонг демонстрират незаконно отнемане на човешки органи по време на протест при посещението на китайския президент Ху Дзинтао в САЩ. Вашингтон, 19 април 2006 г. KAREN BLEIER/AFP/Getty Images

На 10 ноември Държавният секретар на САЩ Помпео произнесе реч в Института на Роналд Рейгън, като нарече ККП „марксистко-ленинско чудовище“ и основна заплаха за свободния свят.

Помпео отбеляза, че Китайската комунистическа партия е брутален авторитарен режим, който противоречи на човешкото достойнство и свобода.

„Китайският народ в крайна сметка ще има определящо значение, както и народът на Съветския съюз, определяйки хода на историята в страната си. Ето защо нашите основни усилия са насочени към осигуряване на достъп на китайците до информация, данни - до всичко, което трябва да знаят, така че и те да могат да се радват на свободите, за които всички ние толкова сме загрижени."

Акция памяти сторонников Фалуньгун, погибших в результате репрессий в Китае. Тайвань

Митинг в памет на привърженици на Фалун Гонг, загинали в резултат на преследването в Китай. Тайван. The Epoch Times

На 17 ноември Службата за политическо планиране към  Държавния департамент на САЩ публикува доклад на 74 страници, обобщаващ различните действия на ККП срещу Съединените щати и по света, както и 10 препоръки за политиката за справяне с проблема ККП.

„В Съединените щати, както и в страните по света, нараства осъзнаването, че Китайската комунистическа партия (ККП) е започнала нова ера на съперничество между големите сили. И макар някои да са осъзнали модела на нашествие на Китай във всеки регион по света, не се говори за конкретната форма на господство, към която партията се стреми“, се казва в доклада.

Според доклада ККП не само търси надмощие в рамките на установения световен ред, но също така се опитва коренно да промени световния ред и да реализира своите хегемонистични амбиции.

На 3 декември Държавният департамент на САЩ въведе нови ограничения относно входните визи за членове на Китайската комунистическа партия в САЩ. Новите правила съкращават продължителността на туристическите визи за членове на Китайската комунистическа партия от 10 години на един месец, съобщи The New York Times.

Источник: The Epoch Times

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Пострадавшие от репрессий компартии Китая предлагают признать её международной преступной организацией (epochtimes.ru)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!