Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как корейци намират начин да са млади и здрави

(Minghui.org) Много хора в Южна Корея търсят начини да се запазят млади и здрави. През юни и септември тази година няколко корейци отрили такъв начин по време на деветдневен семинар на Фалун Гонг.

Нови практикуващи Фалун Гонг в деветдневен семинар на Фалун Гонг в Сеул, Южна Корея

Нов свят на младост и здраве

Г-н Jeong Teuk-mo е от град Гоян и се е запознал с Фалун Гонг от свой приятел. След като прочел Zhuan Falun (Джуан Фалун) основният текст на Фалун Гонг, той получил отговори на много въпроси, които имал през годините.

Г-н Jeong е на 60 години. „Мисля, че Фалун Гонг си заслужава да се опита, независимо на колко години сте. Учителят Ли Хонгджи учи неща, които никой друг никога не е учил, и отваря един нов свят“, казва той.

Той смята себе си късметлия, че може да се учи от Учителя Ли. След като започва практиката, г-н Jeong вече не изпитва постоянна жажда. Когато изпълнява упражненията, той се чувства чудесно и усещането му за изтръпване в ръката изчезва.

Също така сухожилието на единия му крак е проблемно и той се е страхува да кръстоса краката си в пълна лотосова позиция, за да прави медитация. Но след като гледа Учителя Ли на видеото с упражнения, той решава да опита и да изтърпи болката. Така той успешно кръстосва вече краката си. „Никога не съм вярвал в неща, които не съм могъл да видя със собствените си очи. Сега чудодейната сила на тези учения промени мнението ми."

Той каза, че се чувства много по-добре след медитация. „Чувствам се като когато бях млад. Успявам да ходя бързо, с добър баланс, точно както е описано в Джуан Фалун. Преживявайки това лично ми позволи да приема ученията в книгата."

“След цял живот търсене, болката в гърдите ми изчезна”

Г-ца Kim Mi-hyang се бори с болезнени житейски преживявания и страда от остри болки в гърдите, когато е стресирана. Религия не успява да й  помогне. Тя прочита много книги и научава, че медитацията може да й помогне да релаксира ума си. Така започва да практикува медитация, но се отказва след месец, защото таксата била шокиращо висока.

Един дъждовен ден, докато  се разхождала из квартала си, намерила брошура на Фалун Гонг на земята. Тя се обадила се на посочения номер. След два дни практикуване на Фалун Гонг болката в гърдите й изчезнала.

Тя казва: „Когато изпълнявах упражненията, усетих как нещо горещо се втурва от долната част на корема ми към болките в гърдите. Не знаех какво е. На следващия ден усетих, че се е отворил канал в гърдите ми. Оттам насетне се чувствах по-добре и имах повече енергия. Това беше явно усещане."

Четейки Джуан Фалун, г-ца Kim открива причината за всичката болка в живота й. „Знаех, че ученията в книгата не са илюзорни. Те учат на най-фундаменталните неща“, казва тя.

Стомашните спазми изчезват

Г-н Choi Soo-gil живее в Китай до 2007 г. „Китайската комунистическа партия непрекъснато атакува Фалун Гонг в новините и аз вярвах на пропагандата. След като дойдох в Южна Корея, научих за преследването на Фалун Гонг от интернет“, спомня си той.

Той се просълзява и казва, че му е отнело много време, за да преодолее страха си от Фалун Гонг, дори след като е дошъл в Корея, което показва колко мощна е пропагандата на ККП.

Той казва: „Въпреки че знаех, че Фалун Гонг е клеветен и преследван, все пак имах съмнения.“ Но след като прочита Джуан Фалун, желанието му да научи практиката се засилва. Един ден се решава и се регистрира за деветдневния семинар на Фалун Гонг.

Два дни преди семинара той пада от скутера си на завой и не може да се изправи. В този момент си помисля, „Скоро започвам практиката, ще се оправя.“ След това се изправил. „Не исках да блокирам движението и дръпнах скутера си отстрани на пътя. Доста ме болеше, но се опитах да се контролирам. Спомних си, че съм чувал някъде в медиите фразите: „Фалун Дафа е добра, Истинност-Доброта-Търпение са добри“, затова рецитирах тези фрази в съзнанието си. И болката отшумя” - споделя той.

На осмия ден от семинара, г-н Choi получава стомашни спазми, които били хроничен проблем за него. Преди пиел или ял нещо, за да облекчи симптомите си. Но мисленето му се променило, след като станал практикуващ. „Знаех, че се прочиства тялото ми, затова реших да го изтърпя. Не след дълго се оригнах и болката изчезна“, казва той.

Фалун Гонг ме прави гъвкав

83-годишният г-н Jeong Ki-sang решил да стане практикуващ, след като видял практикуващи Фалун Гонг да правят упражнения в парка. „Когато прочетох Джуан Фалун, почувствах, че трябва да практикувам точно това. Практиката има по-дълбок смисъл и това може да доведе до дълголетие и здраве. Преди се чувствах схванат навсякъде, но сега ставам по-гъвкав“, каза той.

Г-н Jeong разказва, че много пъти, докато изпълнява упражненията, усеща топлина, която идва от едната му длан и преминава към другата.

Друг нов практикуващ, г-н Lee Dong-ju споделя, че практиката го кара да се чувства позитивен и че му помага да се съсредоточи в работата си. Работата му е да кара чужденци от летището до здравни клиники и той често се притеснява да не хване COVID-19. Той спомена, че изследвания в Университета на Тексас показват, че имунната система на практикуващите Фалун Гонг е по-силна от тази на непрактикуващите. „За щастие сега практикувам Фалун Гонг. Би било чудесно, ако всички таксиметрови шофьори могат да практикуват Фалун Гонг“, заключава той.

Chinese version available

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://en.minghui.org/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!