Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Резидент от Ухан: Хора падаха мъртви по улиците; когато един се разболяваше заразяваше цялото си семейство; няколко души от едно семейство умираха от вируса в рамките на дни

(Minghui.org) "Само когато повече хора следват съвестта си вместо ККП, за нашето общество ще има надежда", писа китайски нетизен в социалните медии.

След като в Ухан избухна новият коронавирус (сега често наричан ККП-вирус), страх и паника обхванаха града. Работник, който транспортира трупове до крематориуми, каза, че той и неговите колеги са работили от 9:00 до 02:00 ч. всеки ден, транспортирайки осем трупа на всяко пътуване (в сравнение със само един труп на пътуване в миналото).

Докато епидемията се усилваше, хора падаха мъртви по улиците; или когато един се разболяваше заразяваше цялото си семейство; или няколко души от едно семейство умираха от вируса в рамките на дни.

Изправени пред тази тежка ситуация, много упорити хора, които вярваха във „величието“ на Китайската комунистическа партия (ККП), промениха мнението си. Първоначално един мъж обвиняваше другите, че „разпространяват слухове“ в Weibo (популярен китайски уебсайт за микроблогинг): „Ако не вярвате в нашата нация и партия, в какво можете да вярвате ?!“ Скоро след това роднините му се заразиха и не можеха да получат болнично легло. Следващите му постове бяха изпълнени с викове за помощ и проклинане на ККП.

Ли Уенлянг, лекар, който беше наказан от властите за своето алармиране относно епидемията, по-късно почина от болестта. Докато много хора обвиняват ККП онлайн за смъртта на младия лекар, един студент писа: „Вирусът го е убил. Трябва да останем спокойни и да слушаме партията."  След завръщането си в университета обаче студентът установява, че собственото му общежитие е пренасочено за настаняване на пациенти с коронавирус без предварително предупреждение.

Доста е лесно да си на страната на ККП и да обвиняваш другите, когато не си засегнат; но картината е съвсем различна, когато и ти станеш жертва на ККП.

Тъй като пандемията е в над 200 страни и досега е заразила над два милион души по целия свят, е важно да се анализира ситуацията, за да се постигне по-добро разбиране по въпроса.

Най-тежко засегнатите райони

Районът на езерото Шуиго е един от най-тежко засегнатите райони в Ухан и в много домакинства почти всички са били заразени. В него се намират правителствените сгради на провинция Хубей, този район е също политически, икономически и културен, както и научен и технологичен център на Хубей. Неговият медицински персонал, технологии и съоръжения, като болницата Джунан, превъзхождат останалите региони. Как тогава може да се обясни високата степен на инфекции и смъртност в тази област?

Поглеждайки назад в историята, епидемиите както в източните, така и в западните страни често идват внезапно и изчезват също толкова мистериозно. Предишни статии, публикувани на Minghui.org за древни пророчества или епидемии в древната Римска империя показват, че подобни заболявания често са насочени към определени хора в определени моменти.

Беше казано, че възрастните хора и децата имат по-слаба имунна система и са податливи популации. Въз основа на статистическите данни в Ухан или Китай обаче има много повече хора на средна възраст, които са били заразени или умрели.

Друг непоследователен аспект е разпространението на вируса. Широко разпространено е мнението, че физическият контакт или близостта улесняват предаването на инфекциозни заболявания, като изолацията, заедно с личните предпазни средства (като ръкавици, маски), са от решаващо значение за смекчаване на това.

Но нещата не са толкова прости. Вземете за пример документацията на Евагрий Сколастик за Морът на Юстиниан (541-542 г. сл. Хр.) в църковното писание:

„Някои загиват от това, че просто живеят със заразени, други само като ги докоснат, трети, като влязат в техния дом, други като посещават обществени места. Някои, след като напуснаха заразените градове, избягаха, но предадоха болестта на здравите.

„Някои бяха напълно без заразяване, макар че бяха с много страдащи и докоснаха мнозина не само в болестта им, но и при смъртта им. Други, желаещи смъртта, поради пълната загуба на децата и приятелите им, и с тази цел се поставиха възможно най-много в контакт с болните, но не бяха заразени; сякаш морът се бореше срещу целта им."

Подобни неща се случват и в Ухан: някои хора не са заразени, въпреки излагането си на вируса, докато други нямат симптоми дори след заразяването си.

Местоположението на правителството на провинция Хубей, езерото Шуиго и градът Ухан като цяло, играят критична роля в преследването на Фалун Гонг, медитационна система, основана на принципите на Истина, Доброта и Търпение.

Когато бившият лидер на ККП Цзян Земин планира да унищожи Фалун Гонг през април 1999 г., Джао Джиджен, тогава управляващ директор на Градското бюро за радио и телевизия на Ухан и Телевизионната станция в Ухан, пое ръководството в изпълнение на нареждането на Цзян.

В края на юни 1999 г. Ухан TV изпрати трима служители и засне 6-часов клеветнически клип, озаглавен „За Ли Хунчжи [основател на Фалун Гонг].“ Този видеоклип изигра не само решаваща роля за увреждане репутацията на Фалун Гонг, но и беше възпроизведен чрез многобройни медийни канали, за да предизвика обществена омраза срещу Фалун Гонг. След това се появиха още повече клеветни видеоклипове.

Според информация на уебсайта на китайското посолство, през март 2001 г. в Ухан е проведена национална конференция за засилване преследването на Фалун Гонг. След тази конференция преследването се засили както в провинция Хубей, така и в цял Китай.

Принудително събиране на органи

От 2006 г. безброй доказателства потвърждават провежданото от държавата принудително събиране на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай. Сред участващите организации болницата Тонджинг в Ухан е една от първите, която извършва трансплантации на органи от съмнителни източници.

Само през февруари 2005 г. в това заведение са извършени над 1000 бъбречни трансплантации. По това време Институтът за изследване на трансплантации на органи към болницата е ключов център под ръководството на Комисията за обществено здраве. С възможност за трансплантация на 14 вида органи, той е и най-големият център за трансплантации в Китай по това време.

Лин Дженбин, заместник-директор на Института за изследване на трансплантации на органи, беше хоспитализиран на 27 януари 2020 г. и почина от коронавируса на 10 февруари. През тези две седмици дори най-добрият медицински персонал и животоспасяваща техника не успяха да го спасят.

Лин е извършил около 1000 бъбречни трансплантации и остава да се разследва неговото участие в принудителното събиране на органи.

Потискане чрез Религиозното Бюро

Уанг Шянлянг, 62-годишен, бивш шеф на Бюрото по религиозни и етнически въпроси в Ухан, почина в централната болница Ухан на 26 януари 2020 г. Той беше един от първите високопоставени служители в Ухан, който почина от вируса на ККП.

Религиозните бюра в Китай изиграха важна роля в преследването на Фалун Гонг. След като Цзян започна преследването на Фалун Гонг на 20 юли 1999 г. Йе Сяуен, тогава директор на Държавната администрация по религиозните въпроси между 1995 и 2009 г., изнесе 4-часова реч пред централни правителствени агенции, клеветящи Фалун Гонг. По-късно тази реч бе сложена в учебни материали за правителствените агенции в Пекин.

Уанг стана шеф на Религиозното бюро на Ухан през 2012 г. и ръководи много действия срещу Фалун Гонг. През 2014 г. той и Дуан Деджи от Университета на Ухан съставиха книга, оклеветяваща Фалун Гонг.

Уанг и още няколко служители бяха разследвани за корупция през 2017 г. В резултат на това той беше понижен, но продължи да работи в бюрото.

Трагедията на един доктор

Ли Уенлянг, един от 8-те лекари в Ухан наказани на 1 януари за разкриване на информация относно епидемията, почина от болестта на 7 февруари 2020 г.

Откакто става член на ККП през втората си година в колежа, Ли следва неотклонно партията. Когато жителите на Хонконг протестираха през 2019 г. срещу законопроекта за екстрадиция, Ли публикува онлайн пропаганда на ККП, в която каза, че е на страната на партията. Той също така помоли приятелите си да направят същото.

След като беше наказан за „разпространение на слухове“ на 1 януари, както съобщи държавната информационна агенция Синхуа, CCTV съобщи, че Ли е подписал документи, че се съгласява да мълчи.

На 8 януари той е заразен, на 1 февруари е диагностициран с инфекцията и умира 6 дни по-късно.

Ли следва партията неотклонно през целия си живот - по време на колежа, през хонконгското демократично движение, замълчава по време на епидемията също. Но това в крайна сметка му коства живота.

Истинската трагедия е, че Ли е приветстван като герой за това, че говори истината - единственият път, когато не е следвал отблизо ККП. 

"Само когато повече хора следват съвестта си вместо ККП, за нашето общество ще има надежда", написа един китайски нетизен в социалните медии.

Източник/ци: https://en.minghui.org/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!