Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Животоспасяващо срещу COVID-19

(Minghui.org) Двойка лекари в Ухан се възстановява от коронавируса по уникален начин. Въпреки медицинската намеса, двойката имала постоянна висока температура, подуване в гърлото и тежки язви в устата. В своето отчаяние, двойката изпробвала привидно невероятния метод, препоръчан от племенника им - искрено да рецитира фразите „Фалун Дафа е добра! Истина, Доброта, Търпение са добри“ (на китайски: Фалун Дафа Хао; Джън Шан Рен Хао) (ефектът е най-добър когато фразите се произнасят на оргиналния език), както и да прави упражненията Фалун Дафа. За тяхна голяма изненада треската им отминала и те се възстановили за няколко дни.

От гледна точка на традиционната китайска култура

След избухването на COVID-19, уебсайтът Minghui публикува множество истории за хора, които се възстановяват от вируса, като рецитират горните фрази „Фалун Дафа е добра. Истина-доброта-търпение са добри".

Човек може да се чуди защо рецитирането на такива прости фрази би имало такава невероятна лечебна сила.

От гледна точка на традиционната китайска култура се смята, че умът и тялото са едно и също, и че болестите произтичат от нечестиви мисли или лоша енергия, докато добрите мисли и положителната енергия носят на човек благословия и изцеление.

В “Хуангди Нейджинг” (Huangdi Neijing, “Вътрешната класика на жълтия император”), една от най-уважаваните книги в китайската медицина, има разговор между Жълтия император и Чи Бо, древен лекар.

“Императорът: Чух, че когато дойдат чуми, хората се заразяват взаимно, независимо от възрастта им. Симптомите им са подобни и е трудно да се излекуват. Знаете ли как да предотвратите такива инфекции?

Чи Бо: Когато човек има праведно чи в себе си, никаква порочност не е в състояние да нахлуе в него.”

Чи, споменато в този разговор, е материя, която няма форма или проявление тук, но може да бъде постигната чрез самоусъвършенстване.

Господин Ли Хонгджи, основател на Фалун Дафа, древна китайска медитативна практика за самоусъвършенстване, обяснява в книгата си “Фалун Гонг” как чигонг-учител лекува пациенти:

„Човек, който е достигнал по-високо ниво чрез самоусъвършенстване, не излъчва чи. Вместо това той излъчва висока енергия, която е в концентрирано състояние. Това е форма на висока енергийна материя, която се проявява под формата на светлина и има фини частици с висока плътност. Това е гонг. Само той има силата да влияе на човек и само с него човек може да лекува другите." (Глава първа, “Фалун Гонг”)

С други думи, „чи“ е не само материя, но и енергия. То може да се култивира и да стане високоенергийна субстанция. Праведното чи е положителна, праведна енергия; порочното чи е отрицателна, тъмна енергия. Болестите се считат за инвазия от порочното чи, докато праведното чи може да му се противопоставя и да го унищожава. Ето защо един практикуващ, който истински се култивира във Фалун Дафа, може да постигне добро здраве и да се освободи от болести.

Науката за енергийните упражнения на Фалун Дафа

Следващите два научноизследователски проекта дават по-конкретна оценка за това как практикуването на Фалун Дафа може да подобри здравето.

В едно проучване, проведено в Калифорния през 2003 г., се показва как упражненията на Фалун Дафа повишават биологичната активност на сърдечните клетки. В този експеримент опитен практикуващ Фалун Дафа е държал ръцете си до папиларни клетки, изолирани от камерната стена на сърцето на мишка, на физически невлияещо разстояние (~ 30 см от клетката).

Резултатите са показали, че „медитационната енергия увеличава силата на свиване на мускулните клетки със 75,4% средно, с повтарящ се резултат, предоставяйки директни научни доказателства за положителното, енергично влияние на Фалун Дафа върху биологична система.“

Друго проучване е проведено с практикуващи Фалун Дафа през 2005 г. в провинция Шандонг, Китай.

То включва уред, наречен Микропотоков дигитален образ (MDI), който се използва широко като фармацевтичен инструмент за невидими частици (1-50 µm). Многофункционалният инструмент на MDI може да увеличи образа на тъкан от 40 до 20 000 пъти. Използва се за изследвания върху капка кръв.

В комбинация с теорията за ECIWO (Ембрионът съдържа информацията за целия организъм) и радикалите без кислород, инструментът е от решаващо значение при диагностицирането, профилактиката и лечението на рак в ранен, среден и късен стадий. Той също така играе активна роля в диагностиката на мозъчни и сърдечно-съдови заболявания и заболявания на кръвта.

В този експеримент кръвни клетки от практикуващ Фалун Дафа са разпределени равномерно по предметното стъкло за наблюдение под микроскоп. Наблюдаваните клетки са много активни и всяка се върти бързо. Няма утайка между кръвните клетки и няма клетки с неправилна форма. Нещо повече, всяка клетка е обградена от лилави, сини, жълти и бели ореоли. На екрана на компютъра те изглеждат кристално чисти и много красиви. Стволовите клетки също са разпределени равномерно и са без утайка. За разлика от тях кръвните клетки от непрактикуващ Фалун Дафа са разпределени неравномерно върху предметното стъкло. Те не са много активни и има много клетъчни фрагменти в микроскопичното поле.

Научен аспект на ККП-вируса

От гледна точка на западната наука, вирусът е неклетъчен организъм или биологична единица, която съдържа само два компонента - нуклеинова киселина и протеин. Тя няма своя метаболитна система и трябва да паразитира в живи клетки, за да върши жизнените си дейности.

Все повече и повече доказателства показват, че ККП-вирусът (вирусът Ухан) може да е синтетичен вирус, произведен с генно инженерство. Той е по-агресивен и разрушителен за човешките клетки, отколкото естествените патогени.

От друга страна, инкубационният период на ККП-вируса е много дълъг, до седмици или дори месеци. Той е силно заразен и може да се разпространява чрез директен контакт между хора и заразени повърхности, капчици и аерозоли.

Друг опасен аспект на вируса е, че пациентите в инкубационния период могат да бъдат безсимптомни. Ако концентрацията на вируса е ниска, те също могат да покажат отрицателен резултат в теста за нуклеиновата киселина. Ако не бъдат оставени под карантина, те могат несъзнателно да заразяват много други хора.

Поради липсата на информация за източника на вируса е много трудно да се произведат ефективни терапевтични лекарства или ваксини целенасочено и своевременно. Заплахата, причинена от ККП-вируса, за оцеляването и безопасността на човечеството е безпрецедентна.

Учен за „съзнанието над материята“

Д-р Лю Олесен, експерт по клетъчна биология, която е работила в Научноизследователската лаборатория за биохимична патология в Университета в Орхус, споделя своето разбиране за връзката между съзнанието и материята.

Д-р Олесън обясни, че изследванията на невролози върху умствената дейност на човека показват, че мисловната дейност в мозъка е електрохимичен процес, който въвлича движение на частици и материи. Въпреки че е невидима за човешките очи, това е истинска физически-съществуваща активност.

Тъй като съзнанието има материално съществуване и активност, а човешкото съзнание се дели на добро и лошо, материалният електрохимичен процес от добрите или лошите мисли образува микро-материя, която обикновено наричаме положителна енергия или отрицателна енергия.

Микроскопичната материя, произведена от добри намерения, излъчва положителна енергия, която има характеристиките на яркост, топлина и безкористност; микроскопичната материя, произведена от лоши мисли, е отрицателна енергия, която има характеристиките на тъмнина, студ и егоизъм.

И така, защо хората, заразени от ККП-вируса, успяват да се възстановят чрез повтаряне на „Фалун Дафа е добра! Истина-доброта-търпение са добри!”? Древната китайска наука смята, че човешкото тяло е малка Вселена, която съответства на астралната Вселена, която можем да видим с човешките очи.

Фалун Дафа учи принципите на истинност, доброта и търпение, които са характеристиките на Вселената. Когато се повтарят тези фрази, човек резонира с характеристиките на Вселената, което моментално го свързва с цялата Вселена.

В момента на изказване на тези фрази, положителната енергия на цялата Вселена, от безкрайния микрокосмос до безкрайния макрокосмос, прониква в тялото на човек. По този начин неизмеримото количество положителна енергия от Вселената може да убие вируса и да помогне на човек да се възстанови.

Също така, човек трябва да повтаря фразите с искреност и концентрация, за да се асимилира с положителната енергия на Вселената.

Източник/ци: https://en.minghui.org/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!