Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Индия съди Китай за COVID-19

Индия внесе иск в Съвета за правата на човека към ООН за обезщетение от Китай, заради неговата биологична война с COVID-19. В допълнение към индийската жалба, Тексаския федерален съд е завел дело срещу Китай за 20 трилиона долара за водене на биологична война, твърдейки, че Китай е пуснал коронавируса като биологично оръжие срещу света.

Международният съвет на юристите (ICJ) и Асоциацията на адвокатите в цяла Индия се обърнаха към Съвета за правата на човека към ООН (UNHRC) с иск за обезщетение от Китай за „тайно разработване на биологично оръжие за масово унищожение“.

Жалбата беше подадена от старши адвоката Адиш К. Агарвала, председател на Адвокатската колегия на цяла Индия и председател на Международния съвет на юристите, на фона на разпространението на смъртоносния коронавирус, който отне хиляди животи по света.

„Смирено се молим UNHRC любезно да запита и насочи Китай, и да компенсира адекватно международната общност и държави-членки, по-специално Индия, за тайното разработване на биологично оръжие, способно на масово унищожение на човечеството“, заявява Агарвала в жалбата.

Адвокатът настоява за финансова компенсация от страна на Китай за нанасяне на сериозни физически, психологически, икономически и социални вреди на света. Агарвала също така посочва ефектите от пандемията върху индийската икономика, като дисбаланса в търсенето и предлагането на стоки и миграцията на маргинализирани хора.

Освен това в жалбата се твърди, че Китай щателно е подготвил конспирация за разпространение на коронавирус в света и е нарушил правилата на Международните здравни разпоредби (IHR), Международните права на човека и сериозно е нарушил  Международните хуманитарни закони и клаузите на Универсалната декларация за човешки права.

„Остава загадка как вирусът не се е разпространил във всички провинции на Китай, но в същото време се е разпространил във всички страни по света. Спекулациите само увеличават вероятността COIVD-19 да е внимателно създадено биологично оръжие, насочено към увреждане на големите страни в света, оставяйки като бенефициент единствено Китай“, се посочва в жалбата.

Освен това жалбоподателят твърди, че вирусът е разработен в лабораторията за вирусология в Ухан, откъдето е внимателно внедрен, за да засегне минималните 0,001% от китайското население.

Той казва, че тяхната съседка използва коронавируса в опит да контролира икономиката на света чрез изкупуване на акции от държави, които са на ръба на икономическия крах.

Китайското правителство умишлено цензурира информацията и скри ранните предупреждения от д-р Ли Венлианг, който всъщност беше порицан и първоначално наказан от местните власти в Китай, допълва адвокатът.

В жалбата се посочва, че китайското правителство е планирало екзекуцията и разпространението на новия коронавирус в детайли. Както бе посочено по-горе, остава загадка как вирусът не се е разпространил във всички провинции на Китай, но в същото време се е разпространил във всички страни по света.

Група китайски учени в Канада бяха обвинени в шпионаж и им беше отнето достъпът до Националната лаборатория по микробиология в Канада, през август 2019 г., а посочената лаборатория е известна с това, че съдържа някои от най-смъртоносните патогени в света. След това тези учени бяха изпратени в Биохимичната секретна лаборатория Ухан, която е една от най-строго охраняваните лаборатории в света. По-късно тези учени разработиха вируса COVID-19 и го пуснаха в първите дни на декември 2019 г. в Ухан, откъдето той се разпространи.

Целта на разработването на такъв мощен и смъртоносен вирус остава тайна. Съществуват обаче солидни доказателства, които показват, че китайското правителство възнамерява да го използва, за да поеме контрол над световната икономика. Хипотезата за биологичната война, стояща зад глобалната пандемия, вече беше повдигната от руските експерти преди няколко седмици.

В допълнение към индийската жалба до Съвета на ООН за правата на човека, срещу Китай е заведено и дело за 20 трилиона долара за водене на биологична война. То обвинява Китай в използване на коронавируса като биологично оръжие срещу света. Делото е заведено от името на американския адвокат и консервативен активист Лари Клайман, неговата компания Buzz Photos и неговата група Freedom Watch.

В делото Клайман твърди, че тъй като Китай вече е подписал Конвенцията за биологично оръжие от ноември 1984 г., тези действия не могат да бъдат официални от страна на правителството на Китайската народна република и следователно Китай не може да претендира за законен имунитет срещу съдебни искове.

Клайман добави в изявление: „Няма причина американските данъкоплатци да плащат за огромната вреда, причинена от китайското правителство, противно на политиката на Вашингтон. Китайците са добър народ, но правителството им не е, и трябва да се накара да плаща скъпо."

Клайман иска обезщетение от 20 трилиона долара и призова засегнатите американци да се регистрират в неговия уебсайт Freedom Watch USA, за да станат част от съдебното дело. Делото е заведено във федералния съд на Тексас.

Клайман не е единственият, който призовава за действия срещу биологичната война на Китай. Китайското злоупотреба с вируса предизвика глобална критика и множество изтъкнати личности настояват международната общност да направи разследване на тези сериозни въпроси и да предприеме действия.

*  * *

Източник/ци: https://www.zerohedge.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!