Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Австралийски депутат: Който е близо до ККП е в голяма опасност

(Minghui.org) „Нямам проблем с китайците, независимо дали те са тук или в родината си. Проблемът ми е с комунистическото китайско правителство, което излъга, прикри и позволи на вируса от Ухан да убие не само собствените им хора, но и да зарази света“, пише австралийски депутат на страницата си във Facebook на 27 март 2020 г. „Въпреки най-добрите усилия на комунистическите мошеници, моята позиция е МНОГО ясна: китайския народ - добър; китайското правителство - лошо. Всеки, който каже нещо друго, е лъжец.“

Това беше трети постинг на Бърни Фин, член на Викторианския законодателен съвет, в рамките на една седмица, който направи порицание на Китайската комунистическа партия (ККП) за пандемията на коронавируса. Тази публикация се появи три дни след като той беше интервюиран от кореспондент на Minghui в Мелбърн и обясни, че международната общност трябва да помогне за мирното разграждане на ККП.

Бърни Фин, член на Викторианския законодателен съвет

"Никога не трябва да вярваме или да се доверяваме [ККП] отново!"

Много интернет потребители аплодираха публикацията на Фин на 27 март. „Правителството на ККП е ЛОШО. Благодаря ви, че уведомихте повече хора”, пише потребител.

"Добре казано. Трябва да се направи нещо по въпроса, така че светът да се поучи от това и да се надяваме, че няма да е нужно да го учим отново по трудния начин, като това, през което преминаваме сега“, добавя друг потребител.

„Моето мнение е, че вирусът все още е там в Китай и китайското правителство все още го прикрива. Чудя се дали международното право покрива съдебни дела срещу друга държава за вреди, причинени от небрежност!“, е друг от коментарите.

Но там имаше и публикации на про-ККП агенти с мнения, подобни на тези, публикувани от държавната информационна агенция Синхуа. Други коментатори обаче успяха да ги разпознаят. „Критикуването на правителството не означава критикуване на хората. Научете разликата“, поясни потребител.

Преди публикацията от 27 март Фин направи две публикации, като изрази мнението си за прикриването на пандемията от ККП. На 21 март той публикува следното съобщение в бяло на червен фон: „Комунистическият режим в Китай не е приятел на Австралия. Той наистина се престара този път, за да го докаже. НИКОГА вече не трябва да му вярваме или да му се доверяваме!“

Постингът на Бърни Фин от 21 март 2020 г.

Постингът на Бърни Фин от 23 март 2020 г.

Два дни по-късно той публикува още едно съобщение. „Светът не трябва да прости никога на китайското комунистическо правителство за огромната болка, която то причини на всички нас“, пише в съобщението. - “То излъга. То скри. Това позволи на вируса от Ухан да излезе извън дома си. Никога не трябва да забравяме това."

Само за дни хиляди хора споделиха публикацията на Фин от 23 март, а някои оставиха и коментари. „Благодаря, че казахте истината. Независимо как се внася вирусът в Австралия, той произхожда от Ухан. Никога няма да забравим това“, бе един от отговорите.

„И сега те НЕ отчитат безсимптомните носители на вируса. Тези хора отново се движат из страната. Рано или късно те могат да излязат пак и да започнат втора вълна ... ”, писа друг.

Виждайки про-ККП публикациите, атакуващи грубо Фин за неговата позиция,  интернет потребителка коментира: "Щом като има толкова много фенове на ККП, които публикуват коментарите си тук, това означава, че сте напълно прав!!!".

Слагане край на ККП-вируса

Фин, който е депутат в Парламента от 2006 г. насам, беше интервюиран от кореспондент на Minghui на 24 март. Той каза, че докато някои наричат причинителят на ​​пандемията “Ухан-вирус”, други го наричат ​​”ККП-вирус”, но независимо от името, международната общност трябва знае откъде е започнала пандемията, как е излязла извън контрол и кой трябва да бъде държан отговорен за нея.

Фин подчерта, че ККП трябва да носи отговорност за причиняването на пандемията и да плаща за произтичащите от това загуби, тъй като нейната небрежност и прикриване позволи на вируса да се разпространи и да пътува през границите към други страни.

Той се съгласи, че терминът ККП-вирус е много точен и служи като напомняне кой трябва да носи отговорност за пандемията. Той предупреди, че всеки човек или бизнес, който е тясно свързан с ККП, е в голяма опасност.

Хората трябва да са наясно с това, добави той. Депутатът изрази особена тревога за Австралия, тъй като много фирми в различни индустрии имат тясно партньорство с ККП. Той ги призова да стоят далеч от ККП, за да избегнат евентуални вредни последствия.

Фин заяви също, че ще разговаря с други депутати, губернатори и премиера относно опасността от сближаване с ККП, всеки път, когато има такава възможност, тъй като пандемията е спешен проблем за общественото здраве.

Депутатът обясни, че австралийските служители още в миналото са научили, че ККП не е надеждна, и че сега пандемията е дала възможност на международната общност да види през лъжите и измамите на ККП. Той каза, че ККП заслужава да бъде третирана като „международен парий“.

Фин също даде да се разбере, че никой не трябва да признава легитимността на ККП, защото това, което е направила по време на пандемията, наред с многобройните престъпления, извършени в миналото, напълно обезсмисля нейното съществуване.

След като чува, че 353 милиона китайци са напуснали ККП и свързаните с нея организации като Комунистическата младежка лига и Младите пионери, Фин призова международната общност да се присъедини към инерцията за разграждане на ККП.

Много хора са разбрали каква е истинската природа на ККП, както от тази пандемия, така и от други инциденти, каза той. Най-добрият сценарий е всеки да се присъедини към усилията за създаване на един свободен Китай, който уважава своя народ, заключава депутатът.

Chinese version available

Източник/ци: https://en.minghui.org/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!