Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Прессъобщение: Китайски агенти използват коронавируса, за да нападат „Шен Юн“

Шен Юн коронавирус агенти Китай

(© 2020 Shen Yun Performing Arts)

Информационният Център на Фалун Дафа в САЩ оповести долното прессъобщение на 26 февруари 2020 г.

Публикуваме го, за да информираме българската общественост за същността и мисията на танцовата компания "Шен Юн", и за опитите за осуетяване на спектаклите ѝ по цял свят от страна на китайски агенти, посредством лъжи и възползвайки се от страховете на хората в условията на епидемията от коронавирус.

Припомняме, че през 2008 г. опитите за представяне на спектакъла на "Шен Юн" в зала 1 на НДК бяха осуетени след намеса от представители на китайското посолство в нашата столица.

Световноизвестната българска оперна певица Райна Кабаиванска оцени високо спектакъла на "Шен Юн", който посети миналия януари в Модена, Италия.

И още: бившият диригент на симфоничния оркестър на БНР, маестро Милен Начев, ръководи оркестъра на "Шен Юн" от 2012 г. насам с над 800 участия, включително в Карнеги Хол, Кенеди Сентър и операта в Токио.

Редакционна колегия на ИЦФДБ


През изминалата седмица, организирана група хора, вероятно китайски агенти, започнаха кампания срещу "Шен Юн Пърформинг Артс" в САЩ, като невярно твърдят, че членове на танцовата компания неотдавна са се завърнали от Китай и представляват заплаха за посетителите на театрите, в които се изнасят представления.

Всъщност, компанията "Шен Юн" е базирана в Ню Йорк и е забранена в Китай. Никой от изпълнителите не се е връщал от Китай от много години.

Кампания за саботаж

Служители на няколко театъра в САЩ, където са планирани представления на "Шен Юн", съобщиха, че са получили обаждания от китайци, правещи гореспоменатите твърдения. Тези служители също споделиха информация, че са получили електронни писма от лица с китайски имена, отново правещи такива фалшиви твърдения.

В редица групи в приложението WeChat се включиха лица, които се опитват да набират подкрепа за и планират осуетяване на участия на "Шен Юн" в американски градове, включително чрез намерения за алармиране на Центъра за контрол и превенция на заболяванията, т.е. националния институт за обществено здравеопазване в САЩ.

Инцидентите с фалшивите слухове по адрес на "Шен Юн" стигнаха толкова далеч, че се наложи здравните власти в Солт Лейк Сити, щата Юта, да направят изявление в Туитър, с което да успокоят гражданите, че слуховете не са верни: "Информирани сме за слуховете по адрес на компанията 'Шен Юн', която ще изнесе представления в Солт Лейк Сити. Проведохме разследване и няма причини да вярваме, че който и да било член на 'Шен Юн' е заразен с вируса COVID-19. Представленията на 'Шен Юн' не представляват риск за жителите на Юта."

Статия на "Дейли Бийст" цитира говорителя на здравната дирекция във Филаделфия, който казва, че фалшивите твърдения са "срамни... 'Шен Юн' изобщо не е заплаха."

Кампанията за саботаж изглежда се разпростира и в други части на света.

Управител на театър в Корея разказва, че е получил обаждане от журналист, който на свой ред бил информиран от служител на китайското консулство, че някои изпълнители от "Шен Юн" са от Ухан, Китай (епицентърът на коронавируса) и че би било "опасно" представленията на "Шен Юн" да бъдат разрешени.

"Тези слухове са очевидно разпространявани от китайски агенти, служещи си от години с набор от техники, целящи да саботират 'Шен Юн', каза говорителят на Информационния център на Фалун Дафа в САЩ, Ърпин Джан. "За жалост, те се възползват от истинската опасност, причинена от коронавируса, за да разпространяват лъжи в усилията си да заглушават хората и да насаждат дискриминация."

"Шен Юн" са базирани в Ню Йорк и забранени в Китай

Прессъобщение на "Шен Юн" от 1 февруари 2020 г. отделя специално внимание на иронията на обвиненията, че служители на "Шен Юн" са се завърнали неотдавна от Китай: "Изпълнители на 'Шен Юн' — танцьори, музиканти и технически лица — всички живеят и работят в Ню Йорк. На всички тях отдавна им е отказан достъп до Китай, тъй като са поставени в черни списъци на китайското правителство заради участието си в 'Шен Юн'. Никой от тях не се завръщал от Китай от години", се казва в прессъобщението.

Според уебсайта на "Шен Юн", компанията е основана през 2006 г. от емигрирали в САЩ китайски изпълнители, и има мисията "да възроди истинската, вдъхновена от божественото култура на Китай, и да я сподели със света."

Гореспоменатото прессъобщение също обяснява: "Тази мисия може да бъде изпълнена само извън пределите на Китай. Това е така, защото в Китай, през последните седемдесет години, комунистическият режим прави системни опити да унищожи традиционната култура, ценности и изкуство."

Тактики със запазена марка

Лийшай Лемиш, водещ на спектаклите на "Шен Юн", описва тактиките на китайските агенти за осуетяване на участията на "Шен Юн" по цял свят. На своя уебсайт, Лемиш е документирал 70 тактики в 25 държави — всички целящи да спрат представленията на танцовия спектакъл.

Наред с използването на чуждестранни дипломати да оказват натиск върху театри и местни правителства да отменят участия на "Шен Юн", Лемиш казва, че: "тактиките варират от кибератаки срещу онлайн платформите за продажба на билети за 'Шен Юн' до наемане на местни престъпници да пукат гуми на автобусите на трупата и мобилизиране на тролове да пишат отрицателни отзиви за 'Шен Юн' онлайн. Те дори организират хора да се представят за последователи на Фалун Гонг и да изпращат до управата на театри по цял свят писма с налудничаво съдържание, и по този начин да създадат у получателите отрицателно мнение за 'Шен Юн' и Фалун Гонг."

"Вашингтон Поуст" публикува статия по темата на 25 февруари 2020 г.

Източник: https://faluninfo.net/chinese-agents-use-coronavirus-fears-to-attack-us-based-shen-yun

Източник/ци: https://www.falun-bg.info/n

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!