Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ИЗТЕЗАВАНИ ДО СМЪРТ

Профили на хора, често убивани по брутален начин от китайските комунистически власти, единствено заради отказа им да се отрекат от Фалун Гонг /Дафа/, китайска традиционна медитативна практика, преследвана от комунистическия режим от 1999 г. насам.

Чен Ин, 1982-1999 г.


Чен Ин


Първата известна жертва е 17-годишната Чен Ин. Чен отива в Пекин, за да поиска от правителството да отмени забраната за Фалун Гонг. Тя е арестувана, бита и заплашвана. На 16 август 1999 г. тя загива при опит за бягство от полицейския арест.

Чен Цзикю, 1942-2000 г.


Смъртта на баба Чен става тема на статия в Wall Street Journal, която печели наградата Пулицър. За нейния случай се съобщава на видно място и в The Boston Globe, под заглавие: "Денят преди смъртта на Чен Цзикю".

Статията описва: "Нейните похитители отново поискали да се откаже от вярата си във Фалун Дафа. Едва в съзнание след многократни шокове от електрически палки за добитък, 58-годишната упорито поклатила глава в отрицание.

Разгневени, местните служители наредили на г-жа Чен да тича боса по снега. След два дни на мъчения тя е с натъртени крака, а късата й черна коса е сплъстена от кръв и гной, споделят съкилийници и други затворници, станали свидетели на инцидента. Тя изпълзява навън, повръща и се срива. Не идва вече никога в съзнание."

Жиганг Зуо, 1968-2001 г.

Zhigang-Zuo

33-годишният Жиганг Зуо е отвлечен от работното му място и е измъчван до смърт заради практикуване на Фалун Гонг.

На 30 май 2001 г. полицията от Бюрото за обществена сигурност в град Шиджиаджуанг и „Офис 610“ се появява внезапно на работното място на Зуо и го отвежда в Районното полицейско управление Киаокси за разпит. Г-н Зуо почива същия ден.

Цялото му тяло е било покрито с контузии и ожулвания. На гърба му е имало два големи отвора с квадратна форма. Белези по врата му показват, че той е бил удушен.

Хуанг Джао, 1974-2004 г.

Huang-Zhao

На 1 април 2004 г. полицията арестува практикуващата Фалун Гонг Хуанг, без да дава обяснения защо, или да разкрива къде ще бъде отведена и задържана.

Наскоро след това полицията информира семейството на Хуанг, че тя е починала сутринта в болница № 1 на град Ухан.

Изминали са едва 15 дни от нейния арест. След смъртта й полицията не разрешава да се разгледат останките й, нито позволява на семейството да види тялото й.

Сю Жилиан, 1972-2001 г.

Xu-Zhilian

След като Фалун Гонг е взет на прицел от китайското комунистическо правителството, Сю отива в Пекин, за да апелира за правосъдие, но е арестувана и освобождавана многократно.

В 23 ч. на 28 юни 2001 г., полицията от град Ченду обградила дома на Сю, където тя била със семейството си. Полицията изстреляла три изстрела, след което разбила вратата и нахлула в дома й.

По време на кратката гонитба Сю паднала на земята и си счупила врата. Четирима полицаи я отнесли, хвърляики я в полицейската кола. Те заявили, че ще я откарат в спешното отделение, но отказали на молбите на семейството й да я придружат.

На следващия ден семейството на Сю е уведомено, че тя е починала.

Гао Ронгронг, 1968-2005 г.

Gao-Rongrong

През юли 2003 г. Гао Ронгронг е взета под стража за практикуване на Фалун Гонг и изпратена в лагера за принудителен труд Лонгшан в град Шенян. На 7 май 2004 г. тя е измъчвана с електрически палки в продължение на седем часа.

От мъченията кожата на лицето и шията й се свлича, оставяйки тежки рани. Някога лъчезарното лице на Гао е вече покрите с големи белези, а косата й е сплъстена от гной и кръв.

Гао иска да разкрие извършените срещу нея престъпления и изпраща тайно снимки на изгореното й лице да се разпространят в международни медии. Протести в нейна защита се надигат по цял свят. Бидейки на ръба на смъртта, нейното семейство и приятели предприемат дръзко действия за нейното спасение, като уреждат тайно изписването й от болницата, където е била под надзор.

Но след пет месечно усърдно издирване с участието на висши комунистически кадри, Гао е намерена и върната обратно в затвора.
Когато семейството й е уведомено за нейното местонахождение на 12 юни 2005 г., Гао е в безсъзнание от последвалите изтезания. Членовете на семейството й казват, че тя е била "кожа и кости", когато са им разрешили да я видят. Четири дни по-късно Гао почива на 37-годишна възраст.

Ю Чжоу, 1966-2008 г.

Yu-Zhou

Ю Чжоу, обичан фолклорен музикант, е арестуван и измъчван до смърт при „подготовката“ за Олимпийските игри в Пекин.

42-годишният Ю става любимец на своите фенове както с мелодиите си, така и със скромната си, земна личност. Неговата група често оглавява класации, пленявайки сърцата на безброй китайски граждани.

Дълги години славата на Ю Чжоу му осигурява известна защита при преследването на практиката Фалун Гонг, с която той се запознава през 1995 г.. Но в месеците преди Олимпиадата в Пекин през 2008 г., кампанията на китайския режим срещу Фалун Гонг се засилва.
На 26 януари 2008 г. Ю е арестуван докато се е прибирал от концерт. Единадесет дни по-късно той умира от тежките мъчения, на които е подложен от комунистическия режим.

Смъртта на Ю Чжоу става международна тема, служеща като пример за степента, до която пекинският комунистически режим е стигал, за да осигури „социална стабилност“ за Олимпиадата.

Джянг Руихонг, 1941-2009 г.

Jiang-Ruihong

След като отива в Пекин, за да внесе петиция за правото да практикува Фалун Гонг, г-жа Джянг е арестувана и подложена на години принудителен труд, побои, изтезания и физически изтезания.

Нейният дом е окраден и опустошен от властите. За дълъг период от време г-жа Джянг е подложена на разпити и мъчения от комунистическия режим, от които тя умира на 16 септември 2009 г.

Ли Йи, 1969-2011 г.

Ли Йи отива в провинциалния комитет на комунистическата партия, за да обжалва преследването на Фалун Гонг, но е арестуван.

В ареста няколко полицаи извиват ръцете на Ли и го принуждават да стои в мъчителна поза дълго време, което довежда до счупване на китките му и повреждане на други кости и стави. В резултат на което той не можел да изправи гърба си или да ходи без помощ. Но мъчителните изтезания продължили.

Поради многото пъти, които Ли е бил задържан, тормозен и измъчван в продължение на години, това се отразило на неговото здраве и той не можал да се възстанови. Така той умира на 26 март 2011 г.

Чию Юшия 1954 - 2013 г.

Г-жа Чию Юшия е осъдена на три години затвор през 2008 г. за упорството във вярата си във Фалун Гонг.

След като е подложена три години на физически и психически изтезания, г-жа Чию е парализирана, когато е освободена от затвора на 1 юли 2011 г.

През следващите две години и половина тя е на легло и живее в мъчителни болки. Чию Юшия почива на 9 декември 2013 г.

Баи Генди, 1952 - 2017 г.

Bai-Gendi

От 1999 г. насам г-жа Баи Генди е арестувана пет пъти заради практикуване на Фалун Гонг и прекарва близо 14 години под някаква форма на задържане.

Според Баи, тя е била отровена от охраната в ареста и до началото на юни 2017 г. крайниците й са атрофирали, което довело да затруднено дишане дори до смъртта й.

Въпреки тежкото й състояние, Баи е била под строго наблюдение в болницата от служители по сигурността, които чакали да видят дали тя ще бъде „преобразувана“ психически и дали в крайна сметка ще се откаже от вярата си.

Уанг Юджянг, 1969 - 2017 г.

Wang-Youjiang

Майор от армията в град Ланджоу, Уанг Юджянг умира на 1 юли 2017 г., докато излежава присъда от шест години за отказ да се отрече от Фалун Гонг.

През този период той е често бит, шокиран с електрически палки, принуждаван да стои прав дълго време, лишаван от сън и тоалетна, и насилван да върши непосилен физически труд без заплащане.

Тези дълготрайни злоупотреби се отразят на здравето на г-н Уанг. Той получава мозъчен кръвоизлив, който довежда до преждевременната му смърт.

Източник/ци: http://faluninfo.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!