Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Доцент Момчил Дойчев: Настоявам за разследване на дейността на руски шпиони в България!

.
Доцент д-р Момчил Дойчев

Ако това не стане веднага, ръководителите на тези ведомства незабавно трябва да подадат оставки и самите те да бъдат разследвани от независим евроатлантически орган за съучастие в международно престъпление.

Имам предвид опита за метеж, наречен "кървав четвъртък", на 27 април 2017 г. в македонския парламент, който е бил организиран от офицери от ГРУ.

Ако не бъде започнато разследване, значи страната ни, член на НАТО и ЕС , на практика е превърната в руски протекторат от агенти на Кремъл, разположени в основните държавни институции.

Страната ни повече не може да води политика на баланс между Русия и НАТО. Ние не сме неутрална държава, а член на най-силните международни съюзи, които биха ни защитили срещу евентуална руска агресия.

Но ако и в този случай не бъде разследвано поредното престъпление на руските служби от територията на България, значи ние не действаме дори като неутрална страна, а като държава-съучастник на държава-агресор и терорист.

Да не забравяме, че Руската федерация ни е обявила в свои официални документи за "най-сериозна заплаха" и за вероятен противник!

Даже неутрални страни биха разследвали престъпление, извършено от чужда държава от тяхната територия срещу приятелска и близка съседна страна.

АСБ настоява за незабавно разследване на всички руски шпиони, които действат от територията на България, подготвят диверсии, терористични актове и финансират други престъпления срещу националната сигурност на България и на съседни приятелски държави!

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!