Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Деница Златева с остра критика към Станишев: Не участва в кампанията, а сега критикува

"Оценката, която си поставихме вчера на заседанието на НС е, че представянето ни на местните избори е добро, но не достатъчно. Борихме се в условията на пълно надмощие на изпълнителната власт, на корпоративния и купения вот. Въпреки това се завърнахме в областните центрове и средните общини". Това заяви пред БНТ зам.-председателят на БСП Деница Златева. 

Тя отбеляза, че в много общини много малко не е  достигнало на кандидатите на левицата  да спечелят местния вот. 

"В областни градове като Силистра и Шумен разликата между първия и втория е минимална. В София също направихме пробив- спечелихме 2  района и удвоихме броя на общинските си съветници.

В тази кампания имахме нови, млади лица и дължим заслуженото на всички кандидати. Всички наши кметове ще покажат една нова визия на управление на общините", обясни Златева. 

Тя изрази съжаление, че в малките общини  е победил купеният вот. "Не само ромското население, а и много българи продадоха гласа си. На тези избори се видя ясно разликата, между това- да гласуваш свободно и да  си под натиск,  че можеш да си загубиш работата", подчерта зам.-председателят на БСП. 

Деница Златева обърна внимание на факта, че на много места ГЕРБ и ДПС са се обединили :

"ДПС са важен фактор в редица общини и могат да обърнат вота. Освен това на много места управляващите се къпят в любовта на определен етнос и това предреши изборите в доста населени места,  включително и в София". Златева подчерта, че БСП ще използва предстоящата отчетно-изборна кампания, за да направи своите изводи къде е можело да се представи по-добре на  отминалите избори. 

"Ако ние говорехме за това- какво сме  постигнали и какво да направим в бъдеще, други ни връщаха в миналото", каза зам.- председателят на БСП. Деница Златева коментира критиките на т.нар. вътрешна опозиция.

"За мен партийните теми и сблъсъци трябва да ги правим на партийните сбирки. Опозицията в БСП не спря една седмица да изнася доклади и искания за оставки по медиите. Вчера думата "оставка" не се чу на пленума. Сергей Станишев винаги е твърдял, че политиката е разговор за бъдещето, но в последната седмица не беше точно така. Всички, които подписаха алтернативния доклад, не бяха на терен и не участваха в предизборната кампания. Няма нищо лошо да се критикува, стига тази критика да градивна и аргументирана. Между другото, от 50 души подписали този доклад, вчера останаха 21", разкри Златева.  

И посочи: "Влизаме в пълен цикъл отчет и избори. На тях всеки член на партията ще може да даде оценка на ръководството. За съжаление много от авторите на доклада се притесняват от такъв подход". 

Златева коментира, че част от авторите на алтернативния доклад не са участвали в нито едно предизборно мероприятие. 

"Всички членове на предизборния щаб  и кандидатите на БСП един месец бяхме на терен непрекъснато, всеки ден, във всички кътчета на страната. Не сме делили общините на такива, които харесват ръководството на партията  или не го харесват. Всеки, който имаше желание, можеше да се включи в предизборната кампания. Въпрос на отговорност е да участваш активно в една кампания, а не да очакваш да бъдеш разпределен", допълни тя. 

 "От БСП искаме връщане на машинното гласуване. Нужна е и актуализация на избирателните списъци. На тези избори имаше 650 000 недействителни бюлетини. Когато се гласува машинно, ако направите грешка, системата ви връща и трябва да коригирате своят избор.  ГЕРБ се страхуват от машинното гласуване. Надявам се честността на вота да се върне", завърши Деница Златева.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!