Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Призоваха Съвета на ООН по правата на човека да разследва насилственото отнемане на органи в Китай (видео)

Съвета на ООН по правата на човека

(ETAC)

Адв. Хамид Саби, представител на базиран в Лондон Международен трибунал за Китай, призова на 24 септември 2019 г. Съвета на ООН по правата на човека да разследва доказателствата, че Китай избива членове на духовната група Фалун Гонг, за да продава органите на пациенти, нуждаещи се от трансплантация, съобщи агенция "Ройтерс".

Адв. Саби апелира за спешна реакция, тъй като според заключенията на Трибунала, насилственото отнемане на органи се извършва "от години в значителен мащаб из цял Китай... и продължава до ден днешен". Според адвоката, жертвите на това престъпление срещу човечеството са стотици хиляди, повечето членове на духовното движение Фалун Гонг и на етническото уйгурско малцинство.

Пълен текст на изявлението на адв. Саби пред Съвета на ООН по правата на човека:

Уважаеми г-н заместник-председател,

Декларацията от Дърбан "утвърждава спешната необходимост от предотвратяване, борба срещу и премахване на всички форми на трафика на хора", включително трафика на органи.

Китайският трибунал, народен трибунал, председателстван от сър Джефри Найс, разгледа всички налични доказателства и заключи, че насилственото отнемане на органи от затворници на съвестта, включително от религиозните и етнически малцинства на Фалун Гонг и уйгури, се извършва от години из цял Китай в значителен мащаб, и продължава до ден днешен. Жертвите са стотици хиляди.

Действайки като независим правен консултант, Трибуналът заключи, че извършването на престъпления срещу човечеството спрямо Фалун Гонг и уйгурите е доказано без съмнение.

Жертва след жертва и смърт след смърт: отстраняването на сърцата и други органи от живи, невинни, беззащитни и мирни хора представлява едно от най-тежките масови зверства през този век.

Органната трансплантация с цел спасяване на живот е социален триумф. Но убийството на донор е престъпление.

Правителствените и международни институции трябва да изпълнят своя дълг по отношение на това престъпление не само в качеството му на геноцид, но и като престъпления срещу човечеството, които Трибуналът счита за не по-малко ужасни.

Правно задължение на страните-членки на ООН и дълг на Съвета е да вземат мерки срещу това престъпно поведение.

Благодаря Ви, г-н заместник-председател!

Кремена Крумова, кореспондент на ИЦФДБ

Източник/ци: https://www.falun-bg.inf

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!