Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Филчев: Ако не беше Борисов, Цветанов щеше да мести гиричките в някой физкултурен салон!

Докато беше вътрешен министър сочеше по телевизията кой е престъпникът, съсипа много съдби

Бившият главен прокурор защити кандидатурата на Иван Гешев за поста

“Цветанов не трябва да да забравя, че ако не беше Бойко Борисов, сега щеше да мести гиричките в някой физкултурен салон.” Това каза в студиото на БНТ бившият главен прокурор Никола Филчев. “Иначе Цветанов се разви и израсна, създал е Център за евроатлантически анализи, но някои смятат, че е  по-подходящо да създаде Център по физкултура”, добави Филчев. Според него има едно нещо, което хората няма да простят на Цветан Цветанов, и това е, че като министър на вътрешните работи всяка сутрин е сочил от телевизионния екран кой е престъпникът. “Той съсипа много съдби на много хора”, заяви Филчев.

Неговата оценка за премиера е, че  като главен секретар на МВР Бойко Борисов много е уважавал закона.

“Соросоиди искат да овладеят съдебната система. Сорос стои както зад Съюза на съдиите, така и зад Българския хелзинкси комитет, така и зад Сдружението на затворниците, ръководено от Джок Полфрийман”, каза още бившият главен прокурор.

Той не вижда проблем в това, че Иван Гешев е единствен кандидат за главен прокурор. “Когато аз бях избран, имаше 7 кандидати, избраха мен и пак имаше много недоволство, така че броят на кандидатите не е гаранция, че изборът на главен прокурор ще бъде успешен”, обясни Никола Филчев.

Той нарече Сотир Цацаров отличен юрист и определи мандата му като успешен.

Източник: inews.bg

Източник/ци: https://www.informiran.net/%

http://epicenter.bg/ar

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!