Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Преследвана от полицията 70-годишна жена умира в Деня на старостта

(Minghui.org) Китайска гражданка, затворена заради вярата си във Фалун Гонг, е била освободена от затвора след като е била диагностицирана с рак. Прибирайки се в къщи, тя се възстановява като прави упражненията на Фалун Гонг у дома си. Но затова полицията започва често да я тормози. В резултата на което нейното здраве се влошава отново и {0}тя почива на 70-годишна възраст{/0} в Деня на старостта, традиционен китайски празник, посветен на почитта към възрастните хора.

Шу Юпан, жителка на град Джяозуо, провинция Хенан, започва да практикува Фалун Гонг през 2007 г. Тя споделя, че нейните сериозни здравословни проблеми отшумяват, след като започва да се занимава с медитативната практика Фалун Гонг, базираща се на принципите Истина-Доброта-Търпение.

През 2015 г. г-жа Шу подава криминална жалба срещу бившия лидер на комунистическия режим Цзян Цзъмин, заради заповедта му да се започне преследване на Фалун Гонг през 1999 г. Поради което е арестувана на 3 декември 2015 г. и през 2016 г. е осъдена на три години затвор.

Г-жа Шу е хвърлена в Женския затвор на Шиншянг, където е подложена на изтезания, интензивно промиване на мозъка и заплахи, с цел принудително да я накарат да се откаже от Фалун Гонг.

Една година по-кърно г-жа Шу е диагностицирана с рак и е освободена от затвора по медицински причини. Семейството й се е подготвяло за нейното погребение. Но тя се възстановява само за един месец след като започва отново упражненията на Фалун Гонг.

Когато полицията чува за нейното възстановяване, започва често да я тормози и я принуждава да ходи всеки ден в местното полицейско управление да докладва и да се подписва. Също така полицията я следяла, когато тя излизала да си пазарува храна. Така жената живяла в страх и имала кошмари всяка нощ. Това силно психическо напрежение се отразило на нейното здраве. В резултат на което тя почива на 17 октомври 2018 година.

От кореспондент на Minghui в провинция Хенан, Китай

Китайска версия

Източник/ци: http://www.minghui.org/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!