Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Георги Свиленски: Всички видяха как Борисов участва в кампанията, но ЦИК не реагира на сигналите ни

Как да се конкурирам аз с него, след като премиерът използва целия държавен ресурс, попита председателят на предизборния щаб на БСП

Борисов обикаляше страната със служебната тойота, натоварил на задната седалка Нанков и Дончев и уж прави проверки на пътищата. Това ли му е работата на премиера? А пък една телевизия предаваше по цял ден на живо обиколките му из страната.

Корнелия Нинова ще поиска нов кредит на доверие от цялата партия. Това каза Георги Свиленски, председател на предизборния щаб на БСП в предаването „Тази сутрин“ по БТВ.

„Корнелия Нинова заяви своята воля с оглед на резултатите от изборите, с оглед на това, че ние бяхме заявили, че за нас победата е единствено един глас повече от опонента. Явно това не се случи и тя вчера заяви своята воля за явяване на нов избор за спечелване на нов кредит на доверие, или по-скоро поискване на нов кредит на доверие от цялата партия, от всеки един член на БСП, затова дали тя да продължи да изпълнява своите функции“, поясни Свиленски.

„В момента, в който бъдат приети правилата за пряк избор за председател на партията, защото това ще се случи за първи път в нашата партия, от този момент тя ще освободи поста и ще влезе в предизборна кампания, за да бъде на равнопоставени начала с всички останали, които искат да бъдат председател на партията“, добави той.

Партията на тези избори показа, че е мобилизирана. Над 460 - 470 хил. гласа има БСП на тези избори. Ядрото на партията излезе и гласува и благодаря, че всеки един от тях пое своята отговорност, излезе и даде своя глас на тези избори, въпреки ниската активност, може би 5 - 6% по-ниска от предишните избори“, отбеляза Свиленски.

Попитан дали ще има разместване и по структурите на партията в страната, той отговори: „Това, което ще предложи днес Изпълнителното бюро на Националния съвет, е да вземе решение във всяка една общинска и областна администрация да бъде направен анализ на изборите. Да видят организациите какво са свършили и какво не са и на място всяка една организация да прецени дали има нужда от промяна в ръководството или искат да продължат с досегашното си ръководство“, уточни председателят на изборния щаб на БСП.

Председателят на предизборния щаб на БСП отново подчерта, че премиерът Борисов е бил участник в тези избори. "Всички анализатори казват, че след като Борисов пое изборите на ръчно управление, е настъпила промяна в нагласите към ГЕРБ. Е, сега ще питам ЦИК - участваше ли премиерът в изборния процес", заяви Свиленски и съобщи, че досега е пуснал три жабли до ЦИК за намесата на министър-председателя  в изборния процес, за които няма отговор.

"Всички видяха, как Борисов обикаля страната със служебната тойота, натоварил на задната седалка Нанков и Дончев и уж прави проверки на пътищата. Това ли му е работата на премиера, да вози министри на задната седалка? Как да се конкурирам аз с него, след като той използва целия държавен ресурс, а една телевизия предава по цял ден на живо обиколките му из страната", попита Свиленски.  

Купеният вот в тези избори не беше малко, подчерта още  Георги Свиленски.

По думите в някои секции имало 85% избирателна активност и по-голямата част от гласовете били само за една партия.

Той подчерта, че по време на кампанията БСП е била подложена на натиск от всички страни, включително и на медийни спекулации. Според него е нормално отговорността за загубата на изборите да бъде обща.

"Партията на тези избори показа, че е мобилизирана", изтъкна председателят на предизборния щаб.

По думите му обстановката и разговорите с хората не са предвещавали, че те няма да излязат и да гласуват.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!