Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Глътка въздух за Бойко, но камбаната бие! Кольо Колев: Кой видя победа на ГЕРБ на тези евроизбори?

Социологът Кольо Колев заяви в студиото на сутрешния блок на bTV, че резултатите на евроизборите не означават победа за ГЕРБ.

„Вижте, трябва ясно да разберат всички – и ГЕРБ, и всички политически партии, за кой бие камбаната. Къде видя някой победа? Тук става въпрос за следното: няма такива избори като тези – под 2 милиона човека са отишли до урните.

Значи 2/3 от избирателите не отидоха. ГЕРБ при това положение с тези 31 процента взима 600 хиляди гласа, със 70 хиляди по-малко от 2014 г. на същите тези избори. Разликата между основния опонент, който не успя да реализира мечтанията си, е 100 000 гласа. Просто незначително. Ако има някой победител, това е така наречената градска десница, която все пак успя да се реанимира и показа, че е жива.

Всички останали партии губят. Особено трагично е положението при ДПС. И ако ГЕРБ и другите не осъзнаят това и не вземат своите мерки, нищо добро не ги чака. На тези избори ГЕРБ успя да си поеме глътка въздух, защото бяха в много тежко състояние“, каза Колев.

Източник/ци: https://vihrogon.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!