Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Франция иска нещо различно: Льо Пен е първа на евровота във Франция, иска предсрочни избори

Льо Пен е първа на евровота във Франция, иска предсрочни избори

Крайнодесният Национален сбор на Марин Льо Пен води на изборите за Европейски парламент във Франция с 23,7 процента от гласовете, втора е партията "Република напред!" на президента Еманюел Макрон с 22,4 процента. На трето място се нареждат Зелените с 13,2 на сто от гласовете. Марин Льо Пен поиска нови парламентарни избори във Франция.

Ако тези резултати се потвърдят, Националният сбор ще получи 24 депутатски места в Европарламента, а партията на Макрон - 23.

Водачката на крайнодесния Национален сбор във Франция Марин Льо Пен обяви "победа на народа" след оповестяването  на прогнозните резултати от изборите за Европейския парламент.

Макрон трябва да си направи изводи, след като превърна изборите в "референдум на неговата политика, но и на неговата личност", заяви Льо Пен. Според нея президентът няма друг избор, освен да свика нови парламентарни избори, съобщава БТА.

Резултатите от европейските избори потвърдиха "новата разделителна линия между националисти и глобалисти", продължи тя и заяви: "Мощно движение за промяна във властта се роди тази вечер". 

Източник/ци: http://www.glasove.com/categories/novini/news/lo-pen-e-pyrva-makron-e-vtori-na-evroizborite-vyv-franciya

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!