Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Победата е сигурна: Спряха машинното гласуване в Перник, проблеми с машините в цялата страна

Сн. Канал 3

Няма съществени нарушения в нито една от избирателните секции. 15 жалби за нарушения са постъпили в ЦИК от сутрешните часове, съобщи говорителят на ЦИК Александър Андреев.  

Подадени са сигнали за забавяне при отварянето на изборните секции, а на някои места машините не са проработили. Става въпрос за избирателни секции в Перник, Кърджали, Добрич, Пазарджик. В Перник е преустановено машинното гласуване, в Елешница е отстранена техническата повреда, както и в една от столичните секции, където също е имало проблем, допълни Андреев. 

Проблем имало и с две от машините за гласуване в Кърджали. 

Слаб, клонящ почти към нулевия интерес има към възможността да се гласува машинно, споделиха председатели на секционни комисии в Стара Загора почти два часа след началото на изборния ден. 

120 са машините на територията на областта, 54 са в община Стара Загора, уточниха от РИК. 291 241 са гласоподавателите, които са разпределени в 487 секции, от които 5 са подвижни, а две се намират в затвора и следствения арест. По една секция има в най-голямата държавна УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ и онкодиспансера. 

На места са липсвали членове на СИК. По отношение на организацията има подадени сигнали също, това е заради отварянето на някои секции по-късно, уточни Андреев. 

В чужбина изборния процес до момента протича нормално. 

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Spryaha-mashinnoto-glasuvane-v-Pernik--problemi-s-mashinite-v-nyakolko-sektsii/184029/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!