Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ню Йорк, САЩ: Грандиозен парад отбеляза Световния ден на Фалун Дафа (фотогалерия)

парад Фалун Дафа България Ню Йорк

От Деси Иванова, кореспондент на ИЦФДБ

Близо 10 000 последователи на древния метод за усъвършенстване на съзнанието и тялото Фалун Дафа (Фалун Гонг) от над 70 държави, включително България, шестваха в грандиозен трикилометров парад в центъра на Ню Йорк, САЩ, на 16 май 2019 г.

Парадът бе по случай Световния ден на Фалун Дафа, който се чества от 1999 г. насам в над 100 държави, където практиката е популярна.

Парадът започна от парка "Даг Хамаршелд" пред сградата на ООН в източен Манхатън, мина през "Таймс скуеър" и завърши в близост до консулството на Китайската Народна Република.

Процесията бе тематично разделена на няколко сегмента: "Фалун Дафа е добро", "Прекратяване на преследването", "Съд за Дзян Дзъмин", "Оттегляне от китайската комунистическа партия", "Памет за жертвите на преследването" и "Прекратяване насилственото отнемане на органи".

В шествието се включиха и облечени в народни носии последователи на духовния метод от различни държави.

Традиционно, парадът бе предвождан от 500-членния духов "Небесен оркестър" ("Тиен Гуо" на китайски език).

Стотици туристи и жители на Ню Йорк застанаха по тротоарите около "Таймс скуеър", за да снимат шествието и да помахат с ръка в знак на подкрепа и възхищение.

Много от охраняващите събитието полицаи се окичиха с хартиени лотосови цветя - ръчно направени от участниците в парада и раздавани на минувачите.

Фалун Дафа — с принципи Истинност, Доброта, Търпение и пет медитативни упражнения — се практикува свободно навсякъде по света освен в родината си Китай. Там, последователите са преследвани от комунистическата партия, затваряни в трудови лагери и затвори, и подлагани на жестоки репресии, включително насилствено отнемане на жизненоважни органи.

Преследването е подето през 1999 г. от бившия държавен и партиен лидер Дзян Дзъмин, и продължава и днес.

Световният уебсайт на Фалун Гонг, minghui.org, е документирал 4304 смъртни случая на последователи на Фалун Гонг в резултат на репресиите. Според експерти, истинският брой на убитите е в пъти по-голям.

Източник/ци: Ню Йорк, САЩ: Грандиозен парад отбеляза Световния ден на Фалун Дафа (фотогалерия) - Информационен Център България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!