Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скандално! Ново срутване върху струващия 113 млн. лв. варненски булевард „Левски”! (Видео)

Варна няма късмет с новия булевард „Васил Левски”, по който само преди дни се разходи примерът Борисов, прегърнал кмета Портних.

След като преди два дни булевардът в района на ромския квартал „Максуда” пропадна за ужас на варненци, сега пък земна маса се срути върху локално платно, съобщи bTV.

За качеството на ремонта Борисов говори и днес в "Нова телевизия". "Качеството е отлично. Минах онзи ден, говорих с хората. Когато падна големият дъжд в София на Южната дъга, един се возеше с лодка. В Германия, в Австрия при наводнения карат водни ски и канута", беше коментарът на премиера. "Стихия. Природа", обобщи той.

Няма информация за пострадали при инцидента.

Булевардът, чието изграждане струва 113 млн. лв., не издържа първата по-сериозна буря след предсрочното му пускане за движение и пропадна, докато премиерът Бойко Борисов участваше в предизборна среща на ГЕРБ във Фестивалния и конгресен център в града.

Превърналото се в повод за полемика елипсовидно кръгово кръстовище с наклон се превърна в езеро, земна маса падна в района на мост, наложи се да бъде премахнат компрометиран стълб.

Всичко това – часове след посещение на премиера Бойко Борисов в морската ни столица.

Вчера стана известно, че кръстовищата и трасето на току-що ремонтирания булевард са били "недовършени", въпреки че движението по тях е било позволено. Информацията бе потвърдена и от пресцентъра на местната администрация, след като седмици наред тя оставяше без внимание медийните публикации и сигнали на граждани за проблема. Булевардът, чието трасе е дълго малко над 3 км, беше отворен за движение на 25 март при изненадващо посещение на Бойко Борисов. Пред медиите, спешно свикани именно на кръстовището, премиерът нареди на кмета на града Иван Портних: "Кажи им да пускат движението!"

 Днес голямо количество земна маса е паднала на локално платно, част от бул. „Васил Левски“ във Варна, каза Купен Пашов, началник на отдел „Дейности по защита на населението“ към Общината, предаде Радио „Фокус“ – Варна.

Той обясни, че земната маса е паднала не върху самия бул. „Васил Левски“, а локално пътно платно, което излиза от булеварда и извежда автомобилите за квартал „Максуда“.

„Това е скат откъм кв. „Максуда“, който е от една къща, за която Общината има издадена заповед за премахването й, тъй като е незаконна и опасна на мястото си, но има обжалване и решението на Върховния съд все още не е излязло“, уточни Купен Пашов.

Спукан незаконен водопровод е причината за срутването на земна маса по локалното платно на булевард "Васил Левски" във Варна този следобед, съобщи "Нова телевизия", като цитира изявление на кметът Иван Портних. 

"Къщата, която е на ръба на ската, ще бъде премахната незабавно и ще започне неговото обезопасяване. В нея живеят четирима души според адресната регистрация, като Община Варна ще се погрижи да им бъде осигурено място за живеене. Още през март миналата година е започнала процедура по събарянето на къщата, но през май Върховният административен съд е отменил заповедта за предварително изпълнение. Затова къщата не е премахната", обясни Портних.

"Влизаме и събаряме", каза кметът. Той допълни, че през последните няколко години 200 незаконни къщи са съборени в квартал "Максуда".

На мястото вече се извършват действия по отстраняване на земната маса. Към булеварда пътуват представители на общинската администрация, които да инспектират ситуацията и да решат какви са следващите мерки за решаване на проблема. 

Вече стана известно, че кръстовищата и трасето на току-що ремонтирания булевард са били "недовършени", въпреки че движението по тях е било позволено.

Булевардът, чието трасе е дълго малко над 3 км, беше отворен за движение на 25 март при изненадващо посещение на Бойко Борисов. 

Пускането на движението по булеварда стана, преди за него да са издадени задължителните по закон за подобни обекти актове 16 и 17, както и разрешително за ползване. Видеоклипове и снимки, публикувани веднага след отпътуването на Борисов на 25 март, показаха, че пешеходни подходи на височина 10 м по него са оставени необезопасени, че липсват парапети и предпазни ограждения. 

Въпреки това движението по булеварда не беше спряно дори след дъжда, който стана причина за пропадането на части от кръстовището на булевардите "Васил Левски" и "Владислав Варненчик". 

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Novo-srutvane-varhu-struvashtiya-110-mln--lv--varnenski-bulevard--Levski---SNIMKA-/183857/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!