Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Живот в Мутристан

Направи ми впечатление отново как българите жадно чакат поредния скандал. И как усещането им за морал и редно и нередно хваща мазоли и иска все по-големи дози скандали и изродщина, за да бъдат развълнувани.

Свикнаха ни. От скандал на скандал, от проблем на проблем, от престъпление на престъпление. Вече новина е ден без скандали. И все по-малко ни въздействат. 

Преди години подобни скандали като апартаментите щяха да взривят обществото. Или за къщите – за гости, в Барселона, братчеда и бабата-побойничка. Днес сме претръпнали.

И това е проблемът ни. Толкова сме свикнали да живеем в нередности, в престъпна държава, политиците ни да са алчни корумпета, които имат една цел – властта, че дори не осъзнаваме как самите ние се превръщаме в хора, които не различават доброто от злото. А това е важното – да различаваш. За да можеш да отсъдиш. И да вземеш решение как да постъпиш.

Днес по новините съдия Лалов беше възмутен от Бърза помощ, как не са обърнали внимание на пострадал човек. А всъщност колко от нас спират, като видят паднал човек? Малко, нали? Чуждото нещастие е статистика и се радваме единствено, че не ни е засегнало. Единствената ни цел е да оцелеем в малката миризлива и неудобна капсула, в която сме се наврели, за да се защитим пред това, което се случва около нас. Като животни, които прекалено често са бити – недоверчиви, злобни, хапливи, жестоки едни към други, защото не смеят да се нахвърлят върху тези, които са ги наритали.

Превърнахме се в гето, в което оцеляват най-жестоките, най-безскрупулните и най-големите престъпници. Важат законите на мафията, която си ги създава, приема и прилага. И които важат само за нас.

И толкова сме се вторачили в оцеляването си, че пропускаме същността. А същността е в престъпната държава. В тези, които ни ритат и ни налагат своите правила. Допуснахме да се превърнем в народ, управляван от престъпници. Дори вече не е и народ.

Затова, изправете се, осъзнайте кой е врагът. Осъзнайте кой ни превърна в такива животни, незаинтересувани от другите и капсулирани в собственото си оцеляване. И се ядосайте!

Елена Гунчева

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!