Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Чакаме Катастрофата. Чакаме Надеждата.

Изборите другата неделя имат много измерения. Натоварени са с очаквания много извън изборът на депутати за ЕП. Напрежението е високо, а хората – на ръба на търпението.
Очакванията са на първо място ОПГ да падне от власт, да загуби изборите. Защото ни омръзнаха. Прекалиха. Станаха гнусни на народа. Защото натежаха от кражби и корупция и не могат да се задържат по местата си.

Усещането е като за началото на прехода, но с доста повече скептицизъм, защото вече бяхме лъгани многократно. Напрежение, но и една надежда, че все пак…..а може и да стане по-добре, а? А надеждата е много важна. Тя е двигателят, който управлява хората. Води ги към промяна и желание за действие. Защото трябва да имаш надежда, преди да тръгнеш да се бориш.

Очакванията ни са тези мутри повече да не ги виждаме по медиите, по екраните на телевизиите и по новините. НЕ ГИ ЩЕМ! Очакванията ни са БСП, въпреки многократните разочарования, които ни поднесе, този път да бъде на нивото на очакванията. И вместо в теснопартийните си интереси, да загърби обвързаностите и да съумее да оправдае историческият шанс, който народът ще й даде. Защото може и да е за последно….

Очакваме разхлабване на примката около врата ни. Защото при бедността отстрочки няма. Всеки ден е борба за хляба и за оцеляването. А стресът е най-успешният убиец. Искаме спокойствие за утрешния ден!

И може би първо очакване – ВЪЗМЕЗДИЕ. За кражбите, за запалилите се от отчаяние хора, за умрелите от глад пенсионери, за отчаянието ни, за апартаментите и къщите за гости. ИСКАМЕ ВЪЗМЕЗДИЕ. Вече не справедливост, а възмездие! Защото старото трябва да бъде унищожено до основи, за да може да строим наново.

И накрая – време е за ОСМИСЛЯНЕ. Очакване за пречупване на мисленето. От овчо примирение към гражданско съзнание. Трудно, но не и невъзможно. И отново последен шанс. Защото вече завършват поколения, които не са научили нищо и не знаят нищо. Които лесно могат да бъдат манипулирани. Защото заради властта си, шайката проми мозъците на децата ни и не ги образова. Защото необразовани овце се управляват лесно.

Чакаме….от нас зависи катастрофата на ГЕРБ да бъде тотална. И чакаме…надеждата!

Елена Гунчева

Снимка на Елен Гунчева.

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!