Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Всички заводи идват в България! Обзалагам се, че шаситата за БМВ ще се правят в Шумен

Източник 24shumen.com

Мога да се обзаложа, че шаситата на БМВ ще се правят в Шумен. Това каза в Стара Загора Бойко Борисов в съботния ден. Разговорите му в индустриалната зона на града бяха предавани на живо на Фейсбук страницата му.

Премиерът посочи още, че всички заводи идват в България и тук се правят високо технологични компоненти и най-скъпите системи.

„В Кърджали се правят високо технологични заводи и социални центрове за работниците. В Русе пък се строят най-високо технологични продукти, които отиват 100% за Германия – например най-скъпите камери на „Мерцедес“ се произвеждат в Русе, включително и лазерни лъчи на фаровете. Пет подобни завода има в Шумен“, заяви Борисов.

По думите му все повече можещи и успели българи започват да се връщат в страната. „Заплатата на един директор, да не казвам кой, получава 15 000 евро нагоре заплата. А средният високо квалифициран персонал от 5-6 000 евро. А останалите работници са с 1 300 евро заплата плюс ваучери за храна“, заяви Борисов пред журналисти и подчерта, че тези, които работят качествено ще взимат и по-високи заплати.

Снимка: Фейсбук, личен профил на Борисов

Източник/ци: https://vihrogon.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!