Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Първан Симеонов: За пръв път от години виждаме Бойко Борисов да прави сам кампанията си – (Зли езици твърдят, че нямал право по закон... ма къв закон кви 5 лв. в България ве?)

„Изборът на главен прокурор е много сериозен процес, който е започнал отдавна, тъй като засяга много интереси. Разговорите на Румен Радев по тази тема можеха да се проведат след евроизборите. Разбирам забележката на Бойко Борисов към президента, тъй като той много ясно вече е позициониран проляво. Едната тактика е ГЕРБ да легитимира Радев към ГЕРБ. Втората е нещата да бъдат разделени – избирателите на БСП от тези на президента“. 

Това заяви пред ТВ Европа политическият психолог Антоанета Христова. „Думите на Ахмед Доган са индикация, че ДПС е отворила вратите си за хората, които напуснаха“, каза още Христова. 

„Атаката с апартаментите срещу управляващите беше планирана отдавна, но задържана, за да излезе информацията в началото на предизборната кампания. Допускам, че в този план има още скандали“, допълни Христова.  

„Неизбежно е. Румен Радев се свързва с БСП, тъй като той беше кандидат на социалистите, а Иво Христов е кандидат за евродепутат на левицата. ГЕРБ обаче дава бонус на БСП, когато пакетира Радев към партията. Не си правят добра услуга, че противник им е рейтингов политик“, коментира социологът Първан Симеонов и допълни, че битката трябва да се води по-скоро между Бойко Борисов и Корнелия Нинова или между Елена Йончева и Мария Габриел. 

„Социологическите прогнози са непредвидими. Виждаме много нови неща. За пръв път от години виждаме Бойко Борисов да прави сам кампанията си. В същото време виждаме и че за БСП тези избори са много важни. Дори вътрешната опозиция в партията е консолидирана. За последната седмица двата лагера са запазили по някой коз“, допълни Симеонов. 

Източник/ци: http://epicenter.bg/a

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!