Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Четири случая на сексуално насилие срещу последователи на Фалун Гонг в Китай

сексуален тормоз Китай Фалун Гонг

(minghui.org)

През декември 2005 г., правозащитният адвокат Гао Джишън публикува своето трето отворено писмо до правителството на Китай. В писмото, топ китайският адвокат призовава за прекратяване кампанията на преследване срещу последователите на Фалун Гонг: практика за самоусъвършенстване, преследвана от китайския комунистически режим от 1999 г. насам.

Адвокат Гао Джишън посещава няколко китайски провинции, за да разследва случаи на издевателства спрямо арестувани последователи на Фалун Гонг. Някои от случаите са описани в писмото му.

"Разследването показва, че системата за превъзпитание чрез труд — освен че поддържа незаконното лишаване от свобода — е по-брутална, отколкото човек може да си представи", пише адвокатът в писмото.

Следват извадки от свидетелски показания на четирима последователи на Фалун Гонг. Показанията са част от писмото на адвокат Гао Джишън, със заглавие: "Трябва незабавно да спрем насилието, задушаващо съвестта и морала на нашата нация".

Извадките представят само малка част от зловещите изтезания, на които са подложени жертвите по време на задържането си.

Сексуални издевателства с четка за тоалетна

Разказ на Чан Сюеса, град Далиен, провинция Ляонин

"Цяла тълпа затворнички ме удряха и ритаха навсякъде по тялото. Припаднала съм. Повалили ме на земята и умишлено тъпчели лицето и ръцете ми, за да се уверят, че не се преструвам. Когато дойдох в съзнание, не можех да движа лявата си ръка; бяха ми изкълчили лакътя.

Отново не пожелах да се отрека от убежденията си във Фалун Гонг. Няколко затворнички ме съблякоха гола и започнаха да ме щипят по гърдите, да скубят косми от пубиса ми и да пронизват вагината ми с четката за чистене на тоалетната. След това сложиха леген под мен, за да видят дали кървя. Тъй като нямаше кръв, смениха четката с по-голяма и многократно пронизваха с нея вагината ми.

Това, което аз изтърпях в лагера, не беше най-ужасяващото. Друга последователка на Фалун Гонг, на име Уан Лидзюн, изтезаваха три пъти в специална метална клетка. Затворнички направиха много възли на едно дебело въже и го прокарваха с режещо движение напред-назад през вагината на Уа. Цялата долна част на тялото ѝ се поду. После главната надзирателка нареди на затворничките да вкарват във вагината ѝ бодливия край на счупена пръчка за миене на под. Това причини обилно вагинално кръвотечение. Коремът и гениталиите на Уан бяха толкова подути, че не можеше да си вдигне панталоните, да седи или уринира. Не можеше да стои права в продължение на два месеца. Краката ѝ също бяха осакатени. Видях как затворнички прилагат същия метод на изтезание на девствено момиче. Главната надзирателка пък поставяше отровни насекоми върху телата на затворничките."

Смазване на вагина с железен прът

Разказ на Лиу Шуцин, град Чанчун, провинция Дзилин

"Тъй като след дългите дни изтезания по тялото ми не беше останала здрава кожа, полицаите започнаха да удрят и пронизват с електрошок гениталиите ми. След това започнаха да ме удрят по гениталиите с метален прът, в резултат на което съм изгубила съзнание.

След половин час дойдоха да видят дали съм още жива. Нямах представа колко време е минало. Бях на ръба на смъртта. Откараха ме в полицейско управление в Чанчун. Там имаше много килии с т. нар. тигрови пейки (типичен за Китай метод за изтезание, при който затворниците седят с привързани към коленете ръце върху малка желязна пейка - бел. прев.). На всяка пейка имаше по една последователка на Фалун Гонг. Повечето бяха припаднали. Бяха голи от кръста надолу или просто покрити с чаршаф."

Непрестанни унижения и сексуални издевателства

Разказ на Уан Юхуан, град Далиен, провинция Ляонин

"Жените последователки на Фалун Гонг ни съблякоха голи и завързаха с разпънати ръце и крака върху дървени маси. В продължение на 26 дена, полицаи, лекари и затворници ни подлагаха на непрестанни унижения и сексуални мъчения.

Закопчаха с белезници ръцете ми на гърба и покриха главата ми с найлонова торба. Пристегнаха торбата около врата ми така, че да не мога да виждам нищо. Едва дишах. След това ме вързаха с въжета и натикаха в багажника на полицейска кола. Откараха ме в планината, където обикновено изтезават жестоко и на воля последователи на Фалун Гонг. Много мои съмишленици бяха изтезавани до смърт на това място.

Например, полицаи съблекли последовател на име Лиу Хайбо гол и го накарали да коленичи. След това вкарали в ануса му най-дългата електрошокова палка, която успели да намерят, и я включили. Човекът починал на място.

Лиу И, лекар от Лууюенската окръжна болница беше на 30 години, когато го измъчваха до смърт в тази дяволска бърлога. Общо 23 последователи на Фалун Гонг бяха убити там. Повечето от тях познавах. Полицаите просто заравяха телата в една дупка.

Сян Мин, красива последователка на Фалун Гонг, пристигна след поредната серия изтезания. Каза ми, че полицаите са я малтретирали сексуално: опипвали задните ѝ части, докато я удряли с електрошок. По това време близо 30 последователи бяха измъчвани до смърт."

Сексуално насилие с електрошокова палка

Уей Чун, град Чанчун, провинция Дзилин

"Не ми позволяваха да спя пет дена и пет нощи. През цялото време ръцете ми бяха закопчани с белезници зад гърба. Пъхаха запалени цигари в ноздрите и устата ми. Устата ми беше пълна с цигари. След това един полицай ме удари по главата с железен прът.

На 4 юни ме отведоха на четвъртия етаж заедно с последователите на Фалун Гонг, Лиу Юнлай, Цю Фей и Хуан Уънджун. Съблякоха ни голи с Лиу Юнлай и закопчаха заедно с белезници, обърнати с лице един към друг. Удряха ни едновременно с шест електрошокови палки: по главата, гърба, бедрата, гениталиите, гърдите и врата.

Мъчението продължи около час; след това ни разделиха. Закопчаха ръцете на Лиу зад гърба му и го накараха да пълзи по тревата. Сложиха два стола на гърба му и накараха двама престъпници да седнат на тях. След това други шестима криминално проявени затворници започнаха да го удрят с електрошок по гърба, кръста, врата, прасците, стъпалата на краката и гениталиите. Отделно му нанесоха удари с електрошок по пениса."

Източник: https://www.theepochtimes.com/4-cases-of-sexual-torture-of-falun-dafa-adherents-documented-by-gao-zhisheng_2807899.html

Източник/ци: https://www.falun-bg.info/news/persecution-china/994-seksualno-nasilie-falun-gong-kitai.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!