Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Василев: Да въртим на шиш кандидатите за Брюксел! Да зададем неприятните въпроси, от които те бягат!

Ползата за България досега от тези 17 души е спорна. Те не са екип, който се бори и защитава пред Европа българските интереси, а са елементи от разни политически семейства и правят това, което им кажат там

След по-малко от две седмици трябва да гласуваме за евродепутати. За много хора вотът изглежда безмислен. Ползата за България досега от тези 17 души е спорна. Те не са екип, който се бори и защитава пред Европа българските интереси, а са елементи от разни политически семейства и правят това, което им кажат там. Едни били в ПЕС, други в ЕНП, трети - другаде. Голяма работа! Защо сте в ПЕС - да ни пробутвате джендърщината и мигрантите ли? Или в ЕНП - за да крепим санкциите? Аз не съм чул някое от тези партийни обединения да е излязло с позиция в защита на нашите специфични интереси, да ни е защитило. В една неевропейска страна - Норвегия - се отвличат български деца, направил ли е нещо ЕП? Произнесъл ли се е срещу изборния туризъм от друга неевропейска страна - Турция? Намесил ли се е да пресече корупцията и кражбите на еврофондове, загрижил ли се е как живеят пенсионерите със 100 евро месечно, как България да престане да бъде най-бедната, умиращата, страна с най-корумпирани управници? Приказки много, ползата – невидима! 

Затова кампанията е скучна 

Едни и същи общи лафове гърмят по всички ефири - единна, социална Европа, многообразие, толерантност, ценности, да поевтинее роумингът, да има повече справедливост, да прегърнем европейските ценности, като че ние изповядваме африкански. Бла, бла, бла. Натруфен, парфюмиран и безсъдържателен език. Как няма Европа да върви към разпад, като се движи с такива кухи фрази, като кандидатите ни заливат с купища глупости и водопади от лъжи. Кой ще повярва - пътниците от Терминал 2 или стрина Марийка с нейните 200 лева пенсия? 

Смята ли някой, че тези българи са заинтересовани от биткоина, от нисковъглеродната икономика или от омразата в онлайн пространството. Има ли някой да вярва, че в края на 20 век България започнала от нулата, а сега била много развита, както обяснява Мария Габриел, че еврофондовете били израз на доверието в Борисов, че където има комунизъм няма европейски доходи, както плаши Андрей Ковачев, който освен това иска границите на Балканите да са символични. Нинова е впрегнала всичко най-ужасно и вече отвращава всички ни, паникьосва се същият, иначе благовиден и лустросан персонаж. Ако Нинова е впрегнала и Вас, уважаеми зрители, значи и Вие сте в категорията ‘’ всичко най-ужасно ‘’. 

Глупости, глупости, глупости 

Но каквата и плява да се лее, евроизборите са много важни, те ще бъдат фактически референдум за или против Борисов, фактически вот на доверие към него. Засега срещите с претендентите продължават. Задавайте им въпроси, от които иначе бягат и се правят на ударени, като ги чуят. 

Питайте например Станишев ще гласува ли за или против Истанбулската клоака, но искайте конкретен отговор, да или не, не го оставяйте да се измъква, питайте Мария Габриел и Ева Майдел имат ли и друго гражданство, да или не, и как ще преодолеят конфликта на интереси, ще защитават ли българския интерес, ако той е в противоречие с френския или австрийския, питайте кандидатите на т.нар. 

Патриотичен блок във властта защо позволяват летището да отиде в турски ръце. Не можем да спрем концесията, ще кажат. Глупости, захапете ги Вие - обявете, че излизате от правителството и то ще клекне. 

Питайте всички ще блокират ли преговорите с Украйна, ако тя забрани изучаването на български език, защо не наложат признаването на кирилицата не като славянска, а като българската азбука в ЕС, защо ЕП мълчи, когато българското правителство се готви да даде летището на столицата на една неевропейска Турция, ще гласуват ли за забрана на дупченето за шистов газ, какво конкретно ще направят за прекратяване на кражбите от еврофондовете и пълното 100 % използване на средствата, предназначени за България, ще наложи ли ЕП санкции на Норвегия за отвличането на български деца от родителите им, живеещи в тази страна-нечленка на ЕС, биха ли гласували за Лаура Кьовеши и т.н. 

Въпроси много, има стотици такива, които ще накарат претендентите да проумеят, че българинът започва да осъзнава своите интереси, задавайте им въпросите, не им служете като миманс и фон за снимките, въртете ги на шиш, не се стеснявайте, не се страхувайте!

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!