Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПИК: Жесток удар по президента във войната с Борисов! Бивш министър категоричен - Радев няма право на политически пристрастия... Само Плевнелиев имал?

Президентът Румен Радев се държи несъстоятелно. Той няма право да има политически пристрастия, докато премиерът Бойко Борисов - има. Това заяви пред Би Ти Ви бившият финансов министър Муравей Радев, който беше част от правителството на Иван Костов.

"От момента, в който влезе на "Дондуков" 2, трябва да забрави политическите си пристрастия. Борисов е премиер, той няма как да стане независим. И е нормално да се харчат пари от бюджета за политическа агитация. Слава Богу, че е така. Не знам какво иска Румен Радев. Всички виждат, че той не е скъсал пъпната връв с БСП. Всяка една изборна кампания изборна е нечиста, тази - най-много. Всеки човек има политически пристрастия, но когато станеш президент, нямаш право на това", коментира Муравей Радев.

Той коментира и атаката на Радев по адрес на премиера, че прави политическа агитация с държавни пари. "Нормално е в една политическа обстановка да го казва опозицията - нормално е да го казва Корнелия Нинова, но на президента Радев не му отива", обясни бившият финансов министър. "Държавата не може нищо да не прави, докато има предизборна кампания", каза още той. 

"БСП не трябва да взима властта, това е опасно за България. Въпросът е един-единствен - избор или ГЕРБ и няколкото десни партии, които се обединиха, или да управлява БСП и Корнелия Нинова. Управлението трябва да е дясно ориентирано. Ако БСП на Корнелия Нинова беше една нормално лява партия, да управлява, но не е. Тя все повече се отдалечава от своите корени и европейската социалдемокрация. Четири погрома, четири трагедии - при Станишев, Орешарски, Виденов... Когато дойдат на власт, винаги казват по болшевишки: "Повече държава в икономиката". И следва погром. Трябва да се напише: "БСП е опасна за вашето здраве", каза още Радев.

Водещият Антон Хекимян се напъваше неистово да накара госта си да каже нещо срещу ГЕРБ и правителството, но не му се получи. "Ама много силни коментари срещу БСП", възкликна той. "Ами нормално е, те са вредни за България", отвърна му гостът.

"Обявилите се сами за „десни“ партии у нас, от рода на „Демократична България“, „Да, България“ и тяхната коалиция със Зелените нямат нищо общо с дясното пространство в политическия спектър", отсече Муравей Радев.

По думите му, Радан Кънев, Христо Иванов, Стефан Тафров и други „лидери“ на въпросната „дясна“ коалиция се отдалечават от дясното. Като пример той посочи безспорната дистанция между Иванов и дясното, както и факта, че Зелените са типична лява партия.

Муравей Радев беше особено критичен към Стефан Тафров, който е в листата на „десните“, но е обявил, че няма да се присъедини към парламентарната група на ЕНП в Европарламента, ако успее да стане депутат там.

Източник/ци: https://pik.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!