Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов за критиците на папата: Защо някои искат да опорочат такова силно политическо посещение?

Защо някои искат на всяко хубаво нещо да сложат по лъжица катран? От снощи досега папата все кисело мляко яде. Дайте да се радваме, каза премиерът по повод критични коментари за визитата на папа Франциск в България.

Митрополит Николай с остра критика за папската визита у нас: Посещението на римския папа е политически акт, целта е да се обединят всички църкви около Рим и когато дойде Антихристът, папата да го посрещне, заявил пловдивският митрополит Николай пред миряните

Защо искат да опорочат такова силно политическо посещение?

Това попита премиерът Борисов в Пловдив, където се появи на протест на граждани срещу срещу намерението на общината да разреши строителство в парк. 

Местните жители посрещнаха радостно премиера. Той ги увери, че паркът остава. "В плана на Пловдив това е озеленено. Остава парк, така че, който иска да купи парк това са хубави частни паркове. Това съм го разпоредил. Това ще остане зелено!", заяви премиерът.

Той възложи на държавните и общински органи да решат проблема с терена, който е от 16 дка и е закупен от физическо лице с намерението да го застрои.

Жителите от квартала трети месец протестират с искане тази площ да си остане парк. 

Насъбралите се благодариха на премиера, че е поканил Папа Франциск в България.

"Защо някои искат на всяко хубаво нещо да сложат по лъжица катран?", попита той.

"Гледам, че сега папата коментират, че казал за мигранти. Защо искат да опорочат и едно такова силно политическо посещение и за народа, и за хората, и за католиците? Едва ли не дошъл да ни докара мигранти. А видяхме, че той (папата - б.р.) се наведе, целуна на патриарха иконата. Веднага си облече дрехата (омофора - б.р.), подарък от мен, с която служи и сега в Раковски (на Светата литургия - б.р.). От снощи досега всеки ден киселото мляко си спомня – най-много това му харесва. В менюто му е само кисело мляко. Дайте да се радваме малко“, коментира министър-председателят. 

Докато жените му се радваха, млад мъж попита гневно премиера къде са "общинските мишоци" и защо ги няма сега да отговарят на неудобните въпроси за застрояването на зелената площ. 

Борисов защити кмета и общинарите с думите, че в момента са много заети, защотоги бил изпратил да "посрещат гостите", без да даде да се разбере за кои гости става дума.

В този момент напред беше изтласкан млад мъж и Борисов го тупна по рамото зарадван: "Ето го районния кмет, кой казва, че го няма!". След което го избута напред, за да му "ударят шамар" и да обере "народната любов". 

Вчера премиерът обеща на пловдивчани изграждането на околовръстно в Пловдив, което ще струва около 150 млн. лв. 

"Това, което пловдивчани могат да очакват от мен, е околовръстно", заяви Борисов. Той подчерта, че за Пловдив всичко е направено. "Без околовръстно Пловдив ще изпадне в ситуацията на София – ако не бях направил Южната дъга, Западната, Северната тангента. При тоя инвестиционен натиск в града и хилядите нови работни места и заводи, които бълват продукция, без околовръстно няма да мине градът", коментира министър-председателят. 

С възгласи "Победа"и "Късмет на изборите" пловдивчани изпратиха премиера.

Източник/ци: http://epicenter.bg/article/Borisov-za-krititsite-na-papata--Zashto-nyakoi-iskat-da-oporochat-takova-silno-politichesko-poseshtenie-/182044/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!