Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Папа Франциск разруши това, което преди години постигна Папа Йоан-Павел II

След като анализираме изказванията на папапа, епископ Римски, установяваме две основни цели на посещението: 1. Подкрепа на правителството в предизборната кампания. 2. Отваряне на вратите към ада.

В речта си папата посочи, че познавал поликита на управляващите, които правили много усилия условията в България да са такива, че да задържат младите хора. Е, това вече си е откровена подигравка с българския народ. Защото само слепите и глухите не могат да видят, че именно управляващите са причината българите да бягат от България. И това изявление не може да се обясни с обикновена дипломация. Някак си папата на бедните пропусна да подчертае, е сме най-бедната и мизерстваща страна в ЕС, пропусна да подчертае, че именно заради политиката на управляващите хората бягат оттук, а други живеят в мизерия.

И това, което вчера неистово се опитваха да отричат журналиститутките и приближените на властта, западните медии го казаха: причината на посещението е твърдата поликита на България да не отваря вратите си.

Затова е и това отричане на посещението. Спомням си посещението на папа Йоан-Павел II, който беше истински скромен и духовен човек, допринесъл много за мира и за човечеството. Тук не видях такова нещо. Видях политика там, където трябваше да има духовност, видях намеса във вътрешните ни работи, нещо като духовен натиск за политиката на ЕС за отваряне на вратите, видях лицемерие за заобикаляне на проблема с бедността в България.

Прочетете статията по-долу и сами ще си прецените за чий е тук!

Елена Гунчева

Британското издание Daily Mail отбелязва – „Папа Франциск е на първото си посещение в най-бедната държава в Европейския съюз“. Сред основните акценти в публикацията на всекидневника е и твърдата политика на България относно мигрантите, която противоречи на възгледите на папата

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!