Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Европа го чува, Европа го вижда! Напуши ме смях, когато видях библиографията на неговата легендарна кандидатска десертация. Там имаше пет източника на… английски! Как ли ги е чел храбрият пожарникар от Банкя?

Някой да е видял, да е чул или пък прочел, че има премиер на държава в Европейския съюз, който да не знае поне един език освен родния? Има, има – нашият велик политик от Банкя не може да каже добър ден на някакъв език, освен българския, но и него толкова владее.

Напуши ме смях, когато видях библиографията на неговата легендарна кандидатска десертация. Там имаше пет източника на… английски! Как ли ги е чел храбрият пожарникар от Банкя?

Вижте го колко е жалък в Брюксел – едно клето момиче търчи, където мръдне, за да му превежда. Някой друг премиер да се движи с преводач? В Брюксел нашият велик европейски политик и дипломат умира от скука, защото не може да общува. Стои някъде встрани и си рови в телефона. Жалка картинка!

А сега си е въобразил, че върти политиката на Балканския полуостров! Както казваше дядо Фройд: мечтата на всеки луд е да стане директор на лудницата! В 21 век, когато и децата от детските градини вече знаят чужди езици, нашият хабер си няма! Да потънеш от срам!

И за да ви развеселя, ще ви кажа нещо, което е почти анекдот, но си е истина: Европейско съвещание на премиерите, от наша страна е Симеон, а на Италия е Берлускони. Почва да говори английският премиер – Симеон не слага слушалки, не слага слушалки и на словата на френския, германския ,испанския, португалския… Като почва полският премиер и Симеон надянал слушалките. И Берлускони му пратил бележка: хванах ли те, че не знаеш полски! Защо не се смеете?

Стефан Северин

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!