Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Фонд „Земеделие“ е ракова клетка. Тумор. Не може да има лечение с оставки

Ох, много е умилително как по случая с изкачащите един след друг скандали от сериала „Къща за гости“ премиерът Бойко Борисов задейства обичайния си режим за такива ситуации на разграничаване от себе си.

Борисов изрази неудовлетворение от неефективността на държавната администрация, която не е установила всички нарушения при финансирането на къщи за гости с евросредства.

Сякаш Борисов не е начело на тази държавна администрация вече 10 години.

А после се закани, че НАП и МВР също ще участват в проверките. Според Борисов ще се проверява всичко – от бизнес плановете до наетите строителни компании.

А всъщност проблемът е много прост. Сериалът „Къщи за гости“ е само видимата част, прозорчето, през което може да се надникне и да се види за злоупотребите, случващи се във Фонд „Земеделие“.

Още от създаването си той се превърна в структура, която има за цел не да подпомага съвестните български селскостопански производители. Точно обратното. Превърна се в машина за стъпкването им. В механизъм за създаване на корупционни лостове.

Фонд „Земеделие“ е ракова клетка. Тумор. Не може да има лечение с оставки. Единственият работещ механизъм е разпускане и създаване на съвсем нов орган, който да управлява земеделието в България. Да управлява субсидиите в полза на стопаните, а не в полза на контролиращите сектора мутри.

Мирослав Иванов

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!